Temutele drone MQ-9 Reaper au ajuns în România. Sunt identice cu cea folosită la uciderea generalului iranian Soleimani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dronele MQ-9 Reaper aduse în România sunt similare celei folosite pentru uciderea lui Soleimani Foto Getty Images
Dronele MQ-9 Reaper aduse în România sunt similare celei folosite pentru uciderea lui Soleimani Foto Getty Images

Un detaşament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper şi aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Militarii americani vor executa misiuni de informaţii, supraveghere şi cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu", vor asigura sprijinul tehnic, operaţional şi logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România, a anunţat MApN.

Prezenţa aliaţilor americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi.

Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii şi România contribuie la consolidarea capacităţii de apărare colectivă şi la creşterea securităţii regionale.

Autonomie de 14 ore

Drona MQ-9 Reaper, care recent a fost folosită la uciderea generalului iranian Qassem Soleimani,  este pilotată de la sol de un echipaj format din doi operatori, are o autonomie de 14 ore, o viteză maximă sub 500 de kilometri pe oră şi o rază de acţiune de 1.850 de kilometri.  Are două radare din care unul specializat pentru mediului marin şi poate fi înarmată cu o gamă largă de rachete sau bombe ghidate laser. De exemplu, poate căuta şi ataca ţinte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite