Taximetristul arestat pentru că a tăiat frânele maşinii fostei iubite o urmărea pe femeie pas cu pas, la serviciu şi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Andrei Şovăială, taximetristul care ar fi tăiat frânele maşinii pe care o conducea fosta iubită. Poliţiştii îl acuză şi că ar fi distrus mai multe bunuri care aparţineau femeii sau apropiaţilor acesteia. Obsedat de fosta iubită, taximetristul o urmărea pas cu pas, chiar şi în vacanţă.

Andrei Mihai Şovăială (42 de ani) este cercetat de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru tentativă de omor, distrugere prin incendiere, distrugere şi tulburarea ordinii si linistii publice.

Ancheta este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Carmen Donea (37 de ani) şi Andrei Mihai Şovăială au trăit o poveste de dragoste, până când a aflat că cel pe care-l iubea era, de fapt, căsătorit. Ca să justifice perioadele lungi de timp în care lipsea de lângă iubita sa, taximetristul spunea că este şofer de TIR şi are curse externe.

După ce a aflat adevărul, în vara anului trecut, Carmen Donea a decis să pună capăt relaţiei. Numai că Andrei Şovăială nu a acceptat ruperea relaţiei şi a început să o terorizeze pe femeie.

Obsedat de fosta iubită, taximetristul o urmărea pas cu pas, la serviciu şi chiar şi în vacanţă, femeia trăind o continuă stare de teroare.

„Persoana vătămată a precizat că, începând cu vara anului 2016, comportamentul fostului concubin a devenit din ce în ce mai periculos. Astfel, acesta o urmărea pe persoana vătămată (la locul de muncă, în momentul în care pleca de la locuinţa sa, în timpul unei vacanţe), îi trimitea persoanei vătămate ori persoanelor din anturajul sau familia acesteia mesaje cu un conţinut ameninţător (mesaje trimise prin mail în conţinutul cărora inculpatul spune persoanei vătămate că o va răsplăti cu o faptă rea, la o acţiune rea de-a ei, că are aliaţi cu ajutorul cărora ştie în permanenţă unde se află şi ce face, să fie atentă unde merge întrucât nu va scăpa de el, chiar dacă se va muta în alt oraş)“, au arătat anchetatorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a taximetristului. 

Terorizată de fostul prieten

Carmen Donea a făcut mai multe plângeri penale împotriva fostului concubin la Secţia 16 Poliţie. Urmare a acestor plângeri, femeia a obţinut un ordin de restricţie împotriva lui Andrei Şovăială.

Asta nu l-a împiedicat pe bărbat să-şi pună planurile în aplicare. La 5 decembrie 2016, Carmen Donea a sesizat Secţia 13 Poliţie că cineva i-a tăiat frânele de la maşină.

Femeia a povestit că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 19.35, în timp ce  se deplasa cu autoturismul marca „Skoda Rapid” pe bd. Theodor Pallady către autostrada A2, a constatat că frâna de serviciu (acţionată cu pedala) nu răspunde comenzilor sale. Cu mare greutate, şoferiţa a reuşit să oprească maşina, folosind frâna de mână. Dacă ar fi ajuns pe autostradă, s-ar fi putut produce o tragedie.

În acest context,  persoana vătămată a oprit folosind frâna de mână. Ulterior, s-a constatat că furtunul sistemului de frânare, de la roata din faţă, de pe partea dreaptă a autoturismului, a fost tăiat.

Poliţiştii au analizat imaginile video ale camerelor de supraveghere din parcarea supermarketului şi au aflat cine este autorul: Andrei Şovăială.

Taximetristul nu s-a oprit aici. Pe 21 decembrie 2016, acesta a pătruns în scara unui imobil din sectorul 4, având asupra sa un cauciuc, pe care, în timp ce se afla pe palierul de la etajul şase l-a incendiat, provocând astfel distrugerea uşilor de acces a două apartamente printre care şi cel în care locuiau părinţii fostei iubite.

Mai mult, la începutul lunii ianuarie, Şovăială a tăiat anvelopa din spate, de pe partea dreaptă a unui autoturism Honda şi a scris prin zgâriere, pe ambele portiere, numărul de înmatriculare al maşinii fostei prietene, care era parcat pe locul lui Carmen Donea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite