Taximetriştii care îşi fac veacul pe lângă aeroporturi, verificaţi de poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de 6.640 de lei în urma unor controale făcute miercuri pentru verificarea transportului rutier în regim “taxi” în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti - Henri Coandă.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, Agerpres, poliţiştii au verificat miercuri în două ore 138 de taxiuri şi au aplicat 28 de amenzi, în valoare de 6.640 de lei.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroporturi, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea celor care practică ilegal taximetria, care acostează pasageri şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 24 au vizat încălcări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice, o sancţiune a fost aplicată pentru încălcarea Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar trei sancţiuni pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost reţinute şase certificate de înmatriculare.

La controale au participat şi poliţişti locali şi specialişti de la RAR şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite