VIDEO Incidente la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei. Şofer ridicat de jandarmi după ce a scuipat un trecător care i-a adresat injurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 1.000 taxiuri, unele venite din alte oraşe ale ţării,  au declanşat protestul în Piaţa Victoriei contra şoferilor care utilizează platformele de tip UBER/Taxify (Bolt). Mitingul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România intre orele 6.00 si 18.00. Uber a comunicat că vrea să colaboreze cu industria de taxi.

UPDATE 14.00 Doi taximetrişti au aruncat cu ouă către un taxi cu clienţi al cărui şofer nu participa la acţiune, fiind amendaţi. De asemenea, s-a intervenit între un protestatar şi un şofer care şi-au adresat injurii.

”Doi bărbaţi, care participau la protestul organizat în Piaţa Victoriei de către COTAR, au aruncat cu ouă în direcţia unui taxi, cu clienţi, ce tranzita zona, în semn de nemulţumire că nu participă şi el la protest. Jandarmii, care asigurau măsurile de ordine publică  la faţa locului, i-au identificat pe cei doi şi i-au condus la autospecială, în vederea luării măsurilor legale”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Aceştia au precizat că este vorba despre doi bărbaţi, cu vârstele de 28 şi 43 de ani, care au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei fiecare.

De asemenea, jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui conflict ntre un protestatar şi un şofer care tranzita zona.

”Un bărbat, care tranzita Piaţa Victoriei, a oprit autovehiculul în dreptul protestatarilor care participau la adunarea publică organizată de către COTAR şi a arătat semne obscene către aceştia. Din rândul protestatarilor, un bărbat i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcţia autovehiculului”, au mai transmis jandarmii.

Şi cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi, astfel: primul, în calitate de participant la adunarea publică, cu avertisment scris pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare iar al doilea, în calitate de conducător auto, cu amendă în valoare de 500, pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene.

UPDATE 12.35 Unul dintre taximetriştii protestatari a fost ridicat de jandarmi după un conflict cu un bărbat care trecea prin zonă. Un şofer s-a oprit în trafic pentru a adresa injurii taximetriştilor din faţa Guvernului, moment în care a fost scuipat. Mai mulţi taximetrişti s-au repezit spre gardul care delimitează protestul, fiind necesară intervenţia Jandarmeriei. Un taximetrist a fost ridicat, iar la scurt timp au fost aruncate petarde din rândul protestatarilor.   


UPDATE Taximetriştii au adus un coşciug şi o cruce pe care scrie RIP UBER, dar au afişat şi mesaje cu UBER OUT. 

Protest taximetristi Bucuresti  17 aprilie 2019 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE Reacţia UBER

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră”, transmite Uber miercuri dimineaţă. ”Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc şi aceste aplicaţii şi vor să aibă în continuare mai multe opţiuni de transport”, spun oficialii Uber Romania.

UPDATE  Probleme mari de trafic pe toate arterele din zona Pieţei Victoriei, circulaţia este aproape blocată. La protest sunt aproximativ 1.000 de taxiuri.

Protest taximetristi Bucuresti  17 aprilie 2019 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

      *****

La ora 8.00, traficul era restricţionat pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei.

”Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, arată COTAR într-un comunicat.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

”Chiar dacă se doreşte intrarea în legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decât cu respectarea legislaţiei în vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din această ţară. Nu există nicio urgenţă reală care să justifice o astfel de ordonanţă”, a declarat preşedintele COTAR-CNTR, filiala Timiş, Teodor Pesteleu.

Poliţia Rutieră a instituit următoarele restricţii de circulaţie:

- începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos.Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

restrictii
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite