Tăriceanu, despre crima de la Caracal:  Rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la cel de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune, referindu-se la cazul Caracal, că ”rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui ” şi că atunci când a fost vorba de ”localizat, urmărit, filat, ascultat, filmat cetăţeni de rând, politicieni, jurnalişti, afacerişti ori magistraţi, nu au existat niciodată probleme tehnice”.

Călin Popescu Tăriceanu a scris, pe pagina sa de socializare, că instituţiile statului nu protezeajă cetăţenii.

”Este o zi tristă! O zi care confirmă, din păcate, lucruri despre care am avertizat de nenumărate ori, în special în ultima perioadă. Anume că rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui”, a scris Tăriceanu.

Liderul ALDE s-a referit la cazul Caracal afirmând că sunt ”complici în rândul celor plătiţi să apere cetăţenii”.

”La Caracal se conturează o situaţie înfiorătoare: o crimă care are un făptaş, dar şi complici în rândul celor plătiţi să apere cetăţenii, să-i salveze în momentele dificile. Gândul că Poliţia – miliţia? - şi procurorii bâjbâiau din poartă-n poartă într-un oraş, totuşi mic, după indicaţiile bezmetice ale STS, iar apoi aşteptau la porţi să le vină te miri ce aprobări speciale, în timp ce victima agoniza, e de-a dreptul terifiant. Poliţia nu mai ştie să intre decât cu mascaţii? Nu mai ştiu decât să spargă uşi? Ei nu au auzit că pot bate la uşa unui cetăţean să-i ceară ajutorul în a rezolva o urgenţă? Sau că verifică un apel primit din zona respectivă şi verifică dacă e totul în regulă?”, se arată în postarea liderului ALDE.

Tăriceanu mai spune că speră ca toate relatările presei să fie infirmate.

”Îmi doresc ca aceste informaţii şi relatări ale presei să fie infirmate în vreun fel, să aflăm că altfel au stat lucrurile. Altminteri se cheamă că am ajuns într-un moment critic al societăţii noastre. Un moment când românii văd cu groază cum le sunt luaţi copiii, vânduţi, torturaţi ori ucişi, în timp ce autorităţile stau cu braţele încrucişate. Dar mi-e teamă că nu vor fi infirmate. Şi mi-e teamă că urmează să aflăm lucruri încă mai groaznice”, mai scris Tăriceanu.

Preşedintele ALDE mai spune, în postarea sa de pe Facebook, că preşedintele Iohannis a convocat CSAT pentru a se asigura că STS şi SRI vor primi bani la rectificarea bugetară.

”Dl. Iohannis a convocat CSAT în zilele următoare nu pentru că ar fi vrut să pună ordine în aceste instituţii, ci pentru că vrea să se asigure că STS, SRI şi restul serviciilor vor primi la rectificarea bugetară sutele de milioane pe care le cer, în condiţiile în care ministere importante vor pierde bani.

Poate ar trebui să se discute la acea şedinţă şi cum a gospodărit STS sutele de milioane, miliardele de euro primite de-a lungul anilor din banii românilor fără a fi capabil să localizeze un avion, ori un amărât de telefon.

În rest, când a fost vorba de localizat, urmărit, filat, ascultat, filmat cetăţeni de rând, politicieni, jurnalişti, afacerişti ori magistraţi etc, nu au existat niciodată probleme tehnice, sincope, neajunsuri şamd. Atunci, totul a mers şnur”, mai spune Tăriceanu.

Liderul ALDE subliniază că în şedinţa CSAT nu ar trebui să se discute de bugete, ci despre demisii.

”În şedinţa CSAT de marţi nu despre bugete va trebui să se discute. Ci despre demisii la nivel înalt şi despre o reformă profundă a STS, începând cu demilitarizarea şi terminând cu readucerea competenţelor acestui serviciu în matca firească. La fel cum vor trebui luate măsuri ferme şi la Ministerul Afacerilor Interne. Acum, până când nu va fi prea târziu să mai reparăm ceva!”, îşi încheie Tăriceanu postarea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite