Tancuri germane Leopard 1 ar putea ajunge la armata ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO U.S. Air Force
FOTO U.S. Air Force

Compania germană de armament Rheinmetall ar putea livra în câteva săptămâni tancuri principale de luptă armatei ucrainene, dacă primeşte aprobarea guvernului federal.

Este vorba de tancuri de tipul Leopard 1 scoase din înzestrarea Forţelor Armate ale Germania, pe care producătorul german de armament le pune la dispoziţia Ucrainei, a informat Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, pentru publicaţia Handelsblatt. „Primul Leopard 1 ar putea fi livrat în şase săptămâni”, a precizat Papperger. Conform unor surse ar putea fi livrate 50 de astfel de tancuri principale de luptă. 

Ministrul de externe Annalena Baerbock a subliniat luni, în marja unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE la Luxemburg, că Ucraina are nevoie de mai mult material militar, inclusiv arme grele. „Acum nu este timpul pentru scuze, acum este timpul pentru creativitate şi pragmatism”, a subliniat Baerbock.

Tancul Leopard 1 este dotat cu un tun de calibru 105 milimetri şi două mitraliere 2,62 milimetri. Este pus în mişcare de un motor diesel de 830 de cai putere, are o autonomie de 600 de kilometri pe şosea şi 450 de kilometri pe teren frământat şi poate atinge o viteză maximă de 65 de kilometri pe oră. În total, până în 1984 au fost construite 4744 de exemplare şi 1741 de vehicule derivate (utilitare sau antiaeriene).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite