VIDEO Tânăra arsă pentru care nu s-a găsit niciun pat disponibil în România, trimisă în Belgia cu un avion al Forţelor Aeriene

VIDEO Tânăra arsă pentru care nu s-a găsit niciun pat disponibil în România, trimisă în Belgia cu un avion al Forţelor Aeriene

Mădălina, tânăra de 25 de ani FOTO: Facebook

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 16 aprilie, începând cu ora 15.00, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unei paciente cu arsuri grave.Este vorba de Mădălina, tânăra pentru care nu s-a găsit un pat în spitalele din ţară.

"Pacienta, având arsuri de gradele I, II, III şi IV pe circa 40 la sută din suprafaţa corpului, va fi asistată pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD şi de o echipă medicală militară şi va fi transportată la un spital din Bruxelles, Belgia.
 
Misiunea se efectuează la solicitarea Spitalului judeţean de urgenţă Constanţa, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", arată MApN într-un comunicat.
 
Reaminitim că, în urma unui accident produs în noaptea de duminică spre luni, Mădălina a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, având şi căile respiratorii afectate. Imediat fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol (judeţul Tulcea) cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.
 
Singurul semnal pozitiv a venit de la Timişoara luni, în jurul orei 16.30. Imediat, elicopterul SMURD a plecat cu pacienta spre acel spital.
 
 „Mădălina este o fată de doar 25 de ani, o fată plină de viaţă care avea planuri de viitor ca fiecare dintre noi! Mădălina a fost transportată iniţial la spitalul judeţean Tulcea, urmând să fie transportată în decursul zilei de astăzi la Timişoara...dar lucrurile nu au fost tocmai în favoarea ei şi din cauza unei defecţiuni sau a vremii (nici noi nu ştim) elicopterul să întors din drum, Mădălina fiind transportată la spitalul judeţean Constanţa”, scrie fratele victimei, Bogdan, pe o pagină de Facebook dedicată acestul caz.
 
La Spitalul Judeţean Constanţa, Mădălina este ţinută sedată, spune Bogdan, în speranţa că undeva în România se va găsi un spital care să o primească pe fată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: