Tânăr cu arsuri grave adus cu o aeronavă Spartan a MApN la Bucureşti

Tânăr cu arsuri grave adus cu o aeronavă Spartan a MApN la Bucureşti

FOTO Adevarul

O aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transportat în regim de urgenţă, duminică dimineaţă, pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, un pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, informează MApN.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineaţa zilei de duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.
 
Potrivit sursei citate, pacientul a fost internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.
 
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că pacientul transportat la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Bucureşti este un tânăr de 29 de ani din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, adus cu arsuri pe 49% din suprafaţa corpului.
 
”A fost un caz de autoincendiere, tânărul şi-a turnat petrol după o ceartă cu tatăl său, apoi şi-a dat foc. Prezenta arsuri pe faţă, torace, membre inferioare, era intubat şi ventilat”, a spus Golea.
 
Potrivit MApN, misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
 
„Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 3.45, şi s-a întors în Bucureşti, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic şi Marian Drăghici - asistent”, mai precizează MApN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: