UPDATE STENOGRAME Tablourile furate de la muzeul din Olanda, aduse în ţară în două perne. Mama unuia dintre suspecţi a recunoscut că a ars tablourile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase tablouri au fost furate anul trecut din Muzeul Kunsthal din Rotterdam
Şase tablouri au fost furate anul trecut din Muzeul Kunsthal din Rotterdam

Cele şapte tablouri furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012, ar fi fost aduse în România ascunse în perne, prin Vama Nădlac şi ar fi stat o perioadă în portbagajul maşinii lui Eugen Darie, se arată în rechizitoriul prin care cei şase suspecţi în acest dosar au fost trimişi în judecată. De asemenea, mama lui Radu Dogaru ar fi recunoscut în timpul audierilor că a ars tablourile în soba casei sale.

UPDATE Dogaru, Darie şi Bitu ar fi încercat să găsească în România potenţiali cumpărători pentru tablourile furate şi i-ar fi cerut unei cunoştinţe din Belgia să caute în Monaco persoane interesate, iar cu trei zile înainte de a fi arestaţi discutau că trebuie să scape de „acarete”, ca să nu se „împotmolească”. Aceştia ar fi fost dispuşi să primească doar 50.000 de euro pentru ele.

Potrivit procurorilor, după ce au adus tablourile în ţară, Radu Dogaru şi Eugen Darie au luat legătura, în octombrie 2012, cu Petre Condrat, asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu.

„Inculpatul Condrat Petre s-a angajat că va căuta cumpărători, inculpatul Dogaru Radu dându-i de înţeles că în caz de valorificare a bunurilor sustrase va primi şi el o sumă de bani”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Pe 2 noiembrie 2012, cei trei s-ar fi întâlnit în apartamentul lui Condrat, pentru a discuta despre tablouri.

„Radu Dogaru mi-a spus că are două tablouri de vânzare, rugându-mă să îi găsesc un cumpărător, urmând să fie atent cu mine (că o să facă o cinste). I-am zis că nu cunosc, dar dacă voi afla, îl anunţ. L-am întrebat totuşi despre ce tablouri este vorba şi a scris pe un bileţel două nume de pictori, nume pe care le-am retranscris pe un alt bileţel, întrucât scrisul lui Dogaru era ilizibil. Cele două nume erau Henri Matisse şi Paul Gauguin. Tot Dogaru a completat că dacă le vinde pe astea, mai are altele şi un Picasso (tablou pictat de Picasso)”, a declarat Condrat în faţa anchetatorilor.

După această întâlnire, Condrat l-a contactat pe Constantin Dinescu, un colecţionar de obiecte de artă. La rândul său, acesta a contactat-o pe Mariana Dragu, conservator muzeograf pentru arta europeană şi decorativă în cadrul Muzeului de Artă al României, căreia i-a spus „că doreşte să participe la vizionarea unor tablouri ce îi sunt oferite spre cumpărare”. 

Două dintre tablouri, aduse la Bucureşti pentru o posibilă vânzare

Două dintre tablouri ar fi fost aduse de Eugen Darie la Bucureşti, pentru a fi văzute de potenţialul cumpărător, iar la întâlnire ar fi participat şi Condrat.

„Tablourile se aflau la Condrat Petre, care le-a scos din pungă şi le-a arătat persoanei (n.n. - mart. Dinescu Constantin) din apartament. Acea persoană a chemat o femeie, care a venit după aproximativ o jumătate de oră ca să evalueze tablourile. După ce a evaluat tablourile, acea femeie (n.n. - mart. Dragu Mariana) a spus că «ar fi bine să te tot duci cu ele»”, a spus Eugen Darie, în faţa anchetatorilor.

Mariana Dragu le-a spus anchetatorilor că a stabilit că tablourile sunt autentice, că s-ar putea obţine preţuri bune, dacă provenienţa lor este licită. De asemenea, aceasta i-ar fi sfătuit să le predea poliţiei.

De asemenea, suspecţii l-ar fi contactat, prin diferite persoane, şi pe Serghei Cosma, administrator la SC Alcovin SRL Măcin, asociat cu doi cetăţeni din Belarus, acesta fiind martor în dosar.

„Ivănuş, respectiv Vasile Ivan, mi-a relatat despre lucrurile ce mă interesau, iar la un moment dat mi-a spus că în urmă cu o zi a fost vizitat la sediul societăţii, în curte, de către băiatul Cerasellei, Cerasella ( n.n. - mart. Mocanu Cerasela) fiind angajată a societăţii. Băiatul acesteia, despre care ştiu în acest moment că se numeşte Bitu Mihai Alexandru, i-a relatat lui Ivănuş că deţine mai multe tablouri, pictate de Picasso şi Matisse, pe care ar fi intenţionat să le vândă cu suma de 50.000 euro”, a declarat Serghei Cosma, în faţa anchetatorilor.

Într-o discuţie purtată pe 18 ianuarie, cu trei zile înainte de arestarea lor, Eugen Darie, zis „Ginel” şi Radu Dogaru spuneau că, dacă nu vor găsi repede un cumpărător, ar trebui să scape de „acarete”, pentru a nu se „împotmoli”.

Dogaru R.: Îhî. Bă, a vorbit ăsta (n.n. - inc. Bitu Alexandru) p-acolo, ştii.

Darie E.: Bitu?

Dogaru R.: Da. S-a găsit cu ăia doi (n.n. - martorii Vasile Ivan - Ivănuş şi Cosma Serghei), dar a zis că vine în seara asta să-mi zică că nu-i aşa, cică ăla ... ăla-i securist, dar cred că n-a vrut, cred că s-a sucit că ... ai înţeles?

Darie E: Îhî.

Dogaru R.: Că a zis că vine să-mi zică ştii, da' ... n-a venit. Nu ştiu, mânca-ţi-aş gura ta, ce dracu facem, a zis că a vorbit cu amândoi şi îmi bag p...

Darie E: Dar i-a zis despre ce e vorba?

Dogaru R.: Da, îţi dai seama, el i-a zis lu' ăla, de prima oară (n.n. - mart. Vasile Ivan - Ivănuş) i-a zis, înţelegi. Nu ştiu, hai că-l sun eu acuma să văd, îl aştept.(....)

Darie E: Tu ce-ai mai făcut?

Dogaru R.: Nimica, băi frate. Mă gândesc, dracu, cu acaretele astea (n.n. - tablourile sustrase), mi-e că ne împotmolim rău tare de tot. Nu ştiu, trebuie să ... prindem pe cineva, dar nu ştiu ce, frate, mânca-ţi-aş. A fost bună, dar îţi spun eu, cred că trebuia direct la ăla. Nu cred că s-au sucit aştia, cine ştie, cine ştie ce ciolan iese şi ...

Darie E: Lasă bă că mergem toţi la Joifu acolo (n.n. - o cunoştinţă (persoană) din Belgia).

Dogaru R.: Mergem noi, dar tu nu vezi că ăla nu dă niciun răspuns, nici ăla?

Darie E: Dacă nu, le punem la groapă şi-mi bag p ... În care le-a căcat. Le scoatem şi noi după o sută de ani.

Dogaru R.: Păi ce, finule, eu am nevoie la bătrâneţe de ... material sau ... (n.n. - de bani)

Darie E: Cine ştie.

Dogaru R.: ….

Darie E: Sper să prindem ceva”, potrivit transcrierii interceptării, prezentate de procurori în rechizitoriul trimis instanţei.

UPDATE Românii suspecţi că ar fi furat tablourile din Olanda ar fi ajuns cu totul întâmplător la Muzeul Kunsthal din Rotterdam. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de DIICOT, Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu se deplasau frecvent în Olanda, Belgia şi Luxemburg, unde se ocupau cu proxenetismul, precizează Mediafax.

Pe lângă transportarea fetelor din România, cei trei se îndeletniceau şi cu furtul de obiecte de valoare (ceasuri, obiecte de artă, bani) din locuinţe aflate în diferite oraşe, în grupul celor trei fiind inclus şi Adrian Procop.

Procurorii precizează că, în octombrie 2012, ei s-ar fi hotărât să caute bunuri de valoare mai mare, iar aceştia ar fi ajuns cu totul întâmplător la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, după ce ar fi vizitat mai multe muzee.

Anchetatorii susţin că, în primele zile ale lunii octombrie 2012, Eugen Darie şi Radu Dogaru s-ar fi dus la Muzeul de Istorie a Naturii din Rotterdam situat pe strada Westzeedijk unde au văzut că sunt prezentate exponate naturale (păsări, animale) şi că nu sunt obiecte ce pot fi comercializate.

În momentul în care au ieşit din muzeu, cei doi au văzut că în apropiere se află o sală de expoziţii, cunoscută sub numele de Muzeul Kunsthal, mai arată procurorii.

Pe 6 octombrie 2012, Darie şi Dogaru s-ar fi deplasat la Muzeul Kunsthal pentru a se uita la tablourile expuse, dar şi pentru a „studia” topografia locului.

La intrare, cei doi au observat panourile publicitare din care rezultă faptul că începând cu data de 6 octombrie 2012 urma să fie deschisă o expozţtie cu mai mult de 150 de tablouri semnate de 50 de pictori.

Vremea a „ţinut” cu ei: cer înnorat şi ploaie

Potrivit anchetatorilor, după mai multe vizite de „documentare”, aceştia s-ar fi hotărât să dea spargerea în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, beneficiind şi de o vreme „favorabil”, cu cer înnorat şi ploaie.

Radu Dogaru si Adrian Procop ar fi pătruns în muzeu printr-o uşă de urgenţă, în jurul orei 3:16, s-ar fi deplasat în Sala 1 unde se aflau tablourile expuse şi, prin smulgere, au desprins din sistemul de prindere şapte tablouri semnate Picasso, Matisse, Paul Gauguin, Meijer de Haan, Monet şi Lucian Freud. Operele de artă ar fi fost transportate în două genţi de rafie.

Autorităţile olandeze au stabilit că hoţii au stat în interiorul muzeului aproximativ două minute şi 48 secunde.

Eugen Darie i-ar fi aşteptat cu o maşină pe cei doi, în timp ce Alexandru Bitu „supraveghea” operaţiunea dintr-o cafenea din apropiere.

Genţile de rafie cu tablouri ar fi fost transportate în portbagajul maşinii, hoţii fiind aproape să fie opriţi cu totul întâmplător de o patrulă a poliţiei.

Pentru a nu fi prinşi, maşina a fost parcată pe una din străzile centrale din Rotterdam, iar hoţii ar fi mers pe jos până la locuinţa lui Dogaru.

Procurorii precizează că maşina a fost recuperată în dimineaţa zilei de 16 octombrie 2012, iar tablourile au fost depozitate într-o debara din apartamentul lui Radu Dogaru.

Dogaru şi Darie, deplasare în Belgia pentru o întâlnire cu un posibil cumpărător

Iniţial, hoţii ar fi vrut să vândă tablourile în Belgia şi ar fi luat legătura cu un cunoscut, Moise George alias „George Hotu”.

Astfel, Radu Dogaru şi Eugen Darie s-ar fi dus la Bruxelles cu un autoturism, unde s-au întâlnit cu „George Hotu” şi i-ar fi spus acestuia că au de vânzare tablouri valoroase furate de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Maşina i-ar fi lăsat-o acestuia, după care s-au întors în Rotterdam.

Aflând de la televizor de impactul acţiunii lor, hoţii au decis să aducă tablourile în România. Operele de artă au fost scoase din ramă şi introduse în perne, golite de conţinut.

Aceştia au revenit în România pe rute separate, cu maşina sau avionul, iar tablourile au fost aduse în ţară cu un autoturism condus de Eugen Darie, care ar fi intrat fără probleme pe la vama Nădlac, în seara zilei de 19 octombrie 2012.

La audieri, mama lui Dogaru a recunoscut că a ars tablourile

Procurorii au precizat în rechizitoriul trimis instanţei că mama lui Radu Dogaru a declarat, la audieri, că a ars tablourile furate de la un muzeu Kunsthal, în soba locuinţei sale din comuna Carcaliu, judeţul Tulcea.

„După arestarea fiului meu, în ianuarie 2013, m-am speriat foarte tare, înţelegând că fapta comisă de ei este gravă, întrucât bunurile pe care le-au sustras au o valoare foarte mare. (...) Teama mea a fost accentuată şi de faptul că nu am mai putut să iau legătura deloc cu Radu, întrucât, având buletinul expirat, nu am putut să-l vizitez la arest, de asemenea, celălalt fiu al meu, Cosmin, este stabilit în Marea Britanie, iar soţul meu este în stare de deţinere la penitenciarul Tulcea”, le-a spus Olga Dogaru procurorilor DIICOT.

Potrivit declaraţiei acesteia, ea ar fi luat legătura cu Natalia Timofei, prietena lui Radu Dogaru, pe care ar fi rugat-o să o ajute să mute tablourile de la sora ei, Marfa Marcu.

„În jurul datei de 20-22 ianuarie 2013, ne-am deplasat pe seară, amândouă cu maşina mea, de la domiciliul sorei mele Marcu Marfa. Aceasta mi-a dat geamantanul în care erau tablourile, cu aceeaşi ocazie luând de aici şi armele de vânătoare ale fiului meu. Împreună cu Nataşa, ne-am deplasat la locuinţa acesteia şi am îngropat geamantanul în curtea casei de vis-a-vis de casa Nataşei, cunoscând că această casă este părăsită”, se mai arată în declaraţia Olgăi Dogaru.

Tablourile, aruncate în toaleta unei case părăsite

Pentru că două dintre tablouri nu intrau foarte bine într-un geamantan, Olga Dogaru ar fi spart geamurile şi le-ar fi aruncat în toaleta din curtea casei părăsite, după care ar fi pus operele de artă în geamantan şi le-ar fi îngropat, au precizat procurorii.

Ulterior, în jurul datei de 24 ianuarie, Olga Dogaru ar fi rugat-o pe Natalia Timofei să mute din nou operele de artă în cimitirul de peste stradă de locuinţa sa.

„În aceeaşi seară, eu cu Nataşa am împachetat fiecare tablou în câte o pungă de plastic, apoi trei tablouri le-am pus într-un sac de plastic, pe care l-am închis şi patru tablouri într-un alt sac, rezultând astfel două colete. Aceste două colete conţinând cele 7 tablouri le-am pus împreună într-un alt sac. Am făcut acest lucru întrucât intenţionam să le îngropăm şi doream să le protejăm cât mai bine de umezeala din pământ, având în vedere că era luna ianuarie”, le-a spus mama lui Radu Dogaru procurorilor.

Olga Dogaru a mai spus că, din dorinţa de a-şi proteja fiul, de a nu-i face rău lui şi pietenilor lui, dar şi pentru că îi era frică, s-ar fi hotărât să ardă tablourile, crezând că dacă acestea nu vor fi găsite, nu vor exista probe care să-i incrimineze.

În acest sens, la aproximativ patru zile după percheziţia făcută de anchetatori pe 13 februarie, Olga Dogaru a hotărât să ardă tablourile.

„Am făcut întâi focul în soba din baia mea, după care m-am deplasat în cimitir şi am dezgropat tablourile, reîntorcându-mă acasă cu acestea. Am băgat coletul - sacul în care erau împachetate cele şapte tablouri, fără să-l mai desfac, în sobă, am pus câteva lemne, papucii, şoşonii din cauciuc cu care fusesem încălţată şi am aşteptat să ardă complet. Acestea au ars destul de repede şi am văzut că tablourile arseseră complet. A doua zi, eu personal am curăţat soba, scoţând cenuşa, pe care am pus-o într-o roabă şi am lăsat-o în curte. Apoi l-am rugat pe Gioni, omul care ne ajută prin curte, să arunce cenuşa la groapa de gunoi, care este o râpă”, a mai spus Olga Dogaru.

Olga Dogaru s-a destăinuit fiului ei

Aceasta a precizat că nu a spus iniţial nimănui că a ars tablourile, dar înainte să fie arestată, a realizat că a făcut o greşeală şi i-a spus fiului ei.

„Arăt că regret foarte mult faptele mele, îmi pare rău că nu am colaborat de la bun început cu organele de anchetă şi că nu am restituit tablourile atunci când puteam să o fac”, le-a mai spus Olga Dogaru anchetatorilor.

Anchetatorii au ridicat urmele de cenuşă şi material rezultate în urma arderii din soba locuinţei Olgăi Dogaru, probe care au fost fost supuse unei constatări tehnico-ştiinţifice.

Potrivit raportului întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul expertize fizico-chimice, consemnat în rechizitoriu, „în proba de cenuşă pusă la dispoziţie s-au evidenţiat şi separat urme cu aspect de pelicule de vopsea, pelicule de rugină, material de construcţie, material lemnos carbonizat, două fragmente lemnoase, foiţe de aluminiu, cuie, fibre textile, fire de păr etc. Din analiza chimică a cenuşii, nu se poate determina natura materialelor care au condus, prin ardere, la obţinerea acesteia. Din analizele efectuate nu s-a putut stabili natura peliculelor cu aspect de vopsea”.

Astfel, pentru a stabili cu exactitate dacă tablourile au fost arse, anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize la Muzeului Naţional de Istorie a României, expertiză care nu a fost încă finalizată. Din acest motiv, procurorii au disjuns cercetările în cazul Olgăi Dogaru, pentru infracţiunea de distrugere calificată cu consecinţe deosebit de grave, pedepsită cu închisoare de la 10 până la 20 de ani.

De asemenea, anchetatorii au mai dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetările pentru Marfa Marcu, mătuşa lui Radu Dogaru, şi Andreea Georgiana Damaschin, pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, precum şi pentru George Moise, pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni.

De asemenea, procurorii au mai dispus disjungerea sau declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea DIICOT Tulcea pentru Radu Dogaru, Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Şase persoane trimise în judecată pentru furtul a şapte tablouri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată, luni, pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

În rechizitoriul trimis instanţei Judecătoriei Sectorului 3, procurorii DIICOT arată că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, Radu Dogaru şi Adrian Procop au intrat prin efracţie în muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Eugen Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele, precizează Mediafax.

După furtul operelor de artă, cei trei s-ar fi gândit să le aducă în România şi să le vândă aici, iar pentru a le scoate „rapid şi fără risc” din Olanda, aceştia ar fi cumpărat pe 17 octombrie 2012 mai multe perne în care ar fi introdus tablourile.

„Inculpaţii au decis ca tablourile să fie scoase din ramă şi să fie aşezate în feţe de pernă. În acest scop au achiziţionat două perne umplute cu bucăţi mici de burete. Le-au desfăcut la unul din capete, au introdus 3, respectiv 4 tablouri în aceste perne, după care le-au cusut la loc”, au scris procurorii rechizitoriu.

Pernele în care se aflau tablourile ar fi fost puse în maşina lui Eugen Darie, un Ford Mondeo înmatriculat în Bulgaria, printre bagaje, iar ulterior au fost introduse în ţară prin vama Nădlac, au arătat procurorii.

„Am condus non-stop - făcând pauze foarte scurte - Olanda-România. (…) Am intrat în România prin vama Nădlac în noaptea de 18/19 octombrie 2012 şi îmi amintesc că am înnoptat la o pensiune în apropiere de Arad”, a declarat Eugen Darie în faţa anchetatorilor.

Prima oprire din ţară a fost în localitatea Măcin, apoi s-au dus în Carcaliu, acasă la Dogaru

Procurorii au mai arătat că, după ce au intrat în ţară, Eugen Darie a mers în localitatea Măcin, din judeţul Tulcea, unde ar fi descărcat bunurile din maşină, dar cele două perne cu tablouri le-a lăsat în autoturism.

Mai apoi, tablourile ar fi fost duse la locuinţa lui Radu Dogaru, din comuna Carcaliu, judeţul Tulcea.

Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu şi Olga Dogaru au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, Petre Condrat în stare de libertate, iar Adrian Procop a fost deferit justiţiei în lipsă, a precizat DIICOT.

Dogaru şi Procop sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, ar fi intrat prin efracţie în muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde ar fi furat şapte picturi în ulei şi acuarele.

Alexandru Mihai Bitu este acuzat că ar fi aderat la grupul infracţional şi i-ar fi ajutat pe Dogaru, Darie şi Procop în încercarea de a valorifica tablourile furate, precum şi că a intermediat comercializarea operelor de artă.

Petre Condrat este acuzat de tăinuire, dar şi de faptul că ar fi înlesnit inculpaţilor Dogaru şi Darie valorificarea a două dintre operele de artă, ştiind că acestea au fost obţinute prin săvârşirea unei infracţiuni.

Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, este acuzată că ar fi aderat şi sprijinit grupul infracţional şi ar fi transportat şi ascuns bunurile sustrase de către aceştia.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Jaful secolului: şase persoane au fost trimise în judecată în dosarul furtului de tablouri de la muzeul din Rotterdam

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au trimis în judecată, luni, pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Procurorii au finalizat ancheta în cazul furtului de tablouri. Partea privind distrugerea acestora, disjunsă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) le-au prezentat materialele de urmărire penală suspecţilor în cazul furtului de tablouri, din noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, de la muzeul din Rotterdam şi urmează să îi trimită în judecată. Procurorii vor continua însă ancheta într-un alt dosar, privind distrugerea acestora, parte care a fost disjunsă.

Suspecţii români în furtul de tablouri din Rotterdam vor să fie judecaţi în Olanda

Cei trei români acuzaţi că în octombrie ar fi furat şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, vor să fie judecaţi în Olanda, a declarat avocatul acestora pentru ziarul olandez Telegraaf.

Româncă arestată în cazul furturilor de tablouri din Rotterdam. Un procuror şi doi poliţişti români sunt în Olanda

O româncă în vârstă de 19 ani a fost arestată luni dimineaţa la Rotterdam, Olanda, fiind suspectă în cazul furtului a şapte picturi de Matisse, în 2012, din muzeul de artă al oraşului, a anunţat poliţia din Rotterdam într-un comunicat, informează agenţia de ştiri AFP.

Percheziţii la Carcaliu: arme de vânătoare în casa unuia dintre tinerii reţinuţi pentru Jaful Secolului. Mătuşa lui Dogaru: „Blestemate să fie tablourile!“

După ce s-a aflat că o parte din cele şapte tablouri furate din Olanda s-ar afla la Carcaliu, poliţiştii au descins vineri după amiază în mai multe locuinţe ale apropiaţilor lui Radu Dogaru (28 de ani), unul dintre cei trei tineri acuzaţi de Jaful Secolului.

Judecătoria Sectorului 5 a emis mandat de arestare în lipsă pentru al patrulea suspect din dosarul furtului de tablouri

Judecătoria Sectorului 5 a emis vineri un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile de la momentul capturării, pe numele celui de-al patrulea suspect vizat în ancheta privind furtul tablourilor de mare valoare de la muzeul Kunsthal din oraşul olandez Rotterdam, potrivit Mediafax.

Asistentul lui Cătălin Botezatu a trecut testul poligraf în dosarul furtului de tablouri de la muzeul din Olanda

Asistentul designerului Cătălin Botezatu, Petre Condrat, suspectat că ar fi fost implicat în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam a trecut testul cu detectorul de minciuni, susţin surse din cadrul Poliţiei. În schimb, cei trei bărbaţi reţinuţi pentru jaful din noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 - respectiv Radu Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Bitu - au picat testul la aparatul poligraf.

Valiza în care s-ar fi aflat tablourile furate din Olanda, în curtea unei case din Carcaliu. Pânzele nu sunt de găsit

În urma percheziţiile desfăşurate marţi în localitatea Carcaliu din judeţul Tulcea a fost găsită celebra geantă pe care ar fi adus-o Radu Dogaru (28 de ani) la mătuşa sa imediat după ce a ajuns în ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite