Sute de persoane depistate prin Sistemul Informatic Schengen, 20 de mandate europene de arestare puse în aplicare

Sute de persoane depistate prin Sistemul Informatic Schengen, 20 de mandate europene de arestare puse în aplicare

Poliţişti, depistaţi prin Sistemul Informatic Schengen FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 600 de persoane, 86 de autovehicule, 36 de documente şi 10 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Poliţiei Române, pe teritoriul României au fost localizate, în perioada 17 - 25 iunie, 414 persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, relatează news.ro.

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 157 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 19 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 70 de autovehicule ce erau căutate în Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 31 de documente, 10 plăcuţe de înmatriculare şi trei certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. Partenerii din statele membre au identificat 16 autovehicule şi cinci documente semnalate de România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: