Suspiciuni de trafic cu animale la Grădina Zoologică din Craiova unde a fost găsit un pui de leu ţinut ascuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspiciuni de trafic cu animale planează asupra angajaţilor de la Grădina Zoologică din Craiova, unde trei pui de leu au dispărut, pe 18 iunie, imediat după de au fost fătaţi. Un pui de leu în vârstă de aproape cinci luni, nedeclarat de conducerea parcului, a fost găsit de autorităţi ascuns într-un depozit improvizat.

Descoperirea vine în urma unui control cerut de primăria Craiovei, după incidentul de acum două săptămâni, potrivit Digi 24. 

Atunci, o leoaică a născut patru pui, care au fost găsiţi morţi o zi mai târziu. Administratorul şi medicul veterinar au fost demişi în urma scandalului.

Puiul de leu găsit joi nu are mai mult de cinci luni. În afară de îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Craiova, nimeni nu a ştiut de existenţa lui. Tot ei au fost şi cei care l-au hrănit cu biberonul de când a venit pe lume.

„Am discutat şi cu fostul administrator Cojocaru, iar dumnealui mi-a spus că l-au avut sub observaţie până în acest moment şi voiau să îl declare la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului”, a declarat Florin Lungu, director al RAADPFL Craiova.

Leul a fost găsit de autorităţi într-o baracă folosită ca depozit. Probabil că nimeni nu ar fi aflat de existenţa lui, dacă în urma scandalului de acum două săptămâni, primăria nu cerea o anchetă internă şi un inventar al tuturor animalelor. Primarul Craiovei lansează acuzaţii grave.

„Fie făceau trafic cu animale, fie le era frică să spună faptul că au născut pui vii, pentru că asta ar fi însemnat o sancţiune pentru ei, în condiţiile în care ei nu au cum să se reproducă în cadrul Grădinii Zoologice”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Potrivit autorităţilor, administratorul avea sarcina precisă de a separa felinele în perioada când acestea se împerechează. 

La Grădina Zoologică sunt cinci lei, trei femele şi doi masculi. Toţi stau într-o cuşcă de 40 metri pătraţi. Insuficient pentru nişte feline de talie mare. Tocmai de aceea, leoaicele nu trebuiau să rămână gestante şi să aducă pe lume pui care nu ar mai fi avut loc în Grădina Zoologică.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite