Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de circulaţie. Soţia afaceristului l-a recunoscut după haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea FOTO Mediafax
Dan Condrea FOTO Mediafax

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanţilor folosiţi în spitale, a fost găsit mort în autoturismul său la scurt timp după ce maşina s-a izbit puternic de un copac pe un drum judeţean din Corbeanca. Poliţiştii au deschis o anchetă ca să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau despre o sinucidere. Soţia acestuia l-a recunoscut după haine.

Potrivit oficialilor de la IPJ Ilfov: „Accidentul a fost sesizat la ora 18.47 şi a avut loc în satul Tamaşi din Buftea. Din primele informaţii şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac, în accident fiind implicat un singur autovehicul. La faţa locului a fost găsit trupul unui bărbat de 39 de ani, dar identitatea şoferului va fi confirmată după ce se fac testele ADN. Există doi martori: un biciclist şi un şofer depăşit de maşina implicată în accident. Autovehiculul a fost ridicat pentru expertiză pentru a se stabili viteza cu care rula şi alte detalii care ar putea indica o cauză a accidentului. Nu au existat urme de frânare, aşa că este luată în calcul şi varianta sinuciderii“. Unul dintre martori ar fi fost deja audiat de poliţiştii de la Rutieră.

Trupul afaceristului, transportat la INML

Trupul lui Dan Condrea a fost ridicat de legişti şi dus la INML. Potrivit unor surse judiciare citate de „Adevărul”, la locul accidentul nu s-au găsit urme de frânare, iar în autoturism era o singură persoană. După ce se va încheia cercetarea la faţa locului, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea. În urma impactului, autoturismul a  fost distrus aproape în totalitate. Motorul maşinii a zburat la aproximativ 30 de metri de locul impactului.Maşina a fost ridicată de poliţişti şi dusă pentru a  fi expertizată.

Surse din rândul Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) au explicat, pentru „Adevărul”, că autopsia cadavrului va fi făcută la sediul SJML Ilfov, aflat la subsolul clădirii. „Pentru ADN testele durează câteva zile, dar sunt şi alte metode prin care poate fi recunoscut mai rapide, poate fi reconstruit”, au declarat sursele citate.

Dan Condrea a murit. Soţia l-a recunoscut după haine

Soţia patronului Hexi Pharma a confirmat identitatea acestuia. Ea l-a recunoscut pe Dan Condrea după hainele pe care acesta le purta în momentul accidentului. Potrivit primelor informaţii victima este desfigurată, dar actele găsite asupra acesteia îi aparţin lui Dan Condrea, potrivit B1 TV.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, fiind luate în calcul mai multe piste: aceea a unui accident, o defecţiune, că şoferul ar fi adormit precum şi cea a sinuciderii. Deocamdată este vorba doar despre supoziţii.

În momentul accidentului, Dan Condrea se afla la volanul unui autoturism proprietate a firmei Hexi Pharma când a intrat, aparent inexplicabl, într-un copac de pe marginea drumului. Maşina a fost distrusă în totalitate, iar la locul accidentului au fost găsite actele patronului Hexi Pharma. Sursele judiciare au declarat că şoferul  a decedat pe loc. La locul accidentului au sosit maşini de pompieri care au descarcerat corpul acestuia. Mai multe echipaje de la Ambulanţa Ilfov au sosit, de asemenea, la locul accidentului, pe şoseaua dintre Buftea şi Corbeanca. Este vorba de un drum drept, şi de aceea ar fi inexplicabil accidentul. Maşina condusă de Dan Condrea a iesit de pe drum şi s-a izbit de 3 copaci.

Anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre martorii care au văzut accidentul, susţin surse citate de postul Digi 24. Autorităţile nu au confirmat până în acest moment identitatea şoferului care ar fi decedat.

Incidentul rutier a fost anunţat la 112 la scurt timp după ora 20.00 pe un drum judeţean din Ilfov între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat pentru news.ro că în autoturism se afla o singură persoană.

Dan Condrea urma să fie reţinut luni dimineaţă. Ancheta în cazul Hexi Pharma continuă

Patronul Hexi Pharma, decedat duminică seara după ce maşina condusă de el s-a izbit de un copac, urma să ajungă luni dimineaţă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma acestui demers judiciar luându-se în calcul şi varianta reţinerii, arată surse judiciare pentru agenţia News.ro.

Sursele citate au arătat că Dan Condrea fusese invitat, luni dimineaţă, la Parchetul ICCJ pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile formulate de procurori împotriva sa. De asemenea, în urma acestui demers procurorii aveau în vedere inclusiv varianta reţinerii şi solicitării unui mandat de arestare preventivă, mai arată sursele citate de agenţia News.ro

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penala şi Criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ anunţă că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica continuarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate persoane ce au legătură cu cauza. Totodată se vor dispune măsurile legale ce se impun în urma acestor proceduri.

Anchetatorii mai arată că, la acest moment, aşteaptă relaţiile judiciare de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov privind recunoaşterea victimei dar şi acte privind împrejurările producerii evenimentului rutier.

Dosarul morţii lui Dan Condrea, la Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua, luni dimineaţă, dosarul morţii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a anunţat procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"Am dispus, în această seară, preluarea instrumentării cauzei de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Vă pot confirma că la faţa locului s-a deplasat procurorul competent de la Buftea, împreună cu organale poliţiei judiciare, s-a făcut cercetare la faţa locului, s-a ridicat autoturismul şi a fost deplasat şi conservat la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov. Se fac cercetări pentru a stabili care dintre cele două variante ar fi: un accident de circulaţie în contextul stresului sau ar fi varianta unei sinucideri, în contextul în care la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare”, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lazăr a mai spus că ancheta cu privire la evenimentul rutier va fi instrumentată de aceeaşi echipă de procurori care lucrează şi în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a mai afirmat că incidentul nu va împiedica mersul anchetei cu privire la Hexi Pharma, în care se lucrează pentru descoperirea adevărului.

Sebastian Ghiţă: Vom cere ca echipa de filaj să facă public filmul accidentului

Sebastian Ghiţă, membru în Comisia de Control a SRI, a declarat, pentru Cătălin Tolontan, mai mult sau mai puţin direct, că se teme pentru viaţa lui, şi că luni se va întruni Comisia Parlamentară pentru controlul SRI, potrivit unui scurt interviu publicat pe blogul jurnalistului.

„Mâine ne vom întruni în Comisia Parlamentară şi vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul şi filmul accidentului”, a declarat Ghiţă.

Întrebat dacă este sigur că exista o echipă de filaj, deputatul a răspuns: „Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din raţia de mâncare, ci care a participat la o operaţiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecţiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”.

În ceea ce priveşte eventualitatea ca SRI să nu aibă legătură cu acest caz, Ghiţă a subliniat că ”nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot!”.

”Nu pot muri oameni fără o explicaţie clară. Eu am avut mereu încredere în instituţii, dar acesta este un caz care se cere lămurit! Era un caz de siguranţă naţională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România şi nu putem fi consideraţi un stat mafiot. Mâine se poate întîmpla oricui!”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

SRI: Dan Condrea nu era filat

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii spun că patronul Hexi Pharma, Dan Condrean nu era filat în momentul accidentului în care şi-a perdut viaţa, acest lucru fiind interzis în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

„Conform deciziei CCR, SRI nu mai poate asigura supraveghere operativă pentru dosarele de urmărire penală, în concluzie SRI nu are cum să fi făcut filaj domnului Condrea”, spun reprezentanţii instituţiei.

Reacţia lui Victor Ponta

Şi fostul premier Victor Ponta a reacţionat pe Facebook: „Dumnezeule! Chiar e şocant! Ce se întâmplă în ţară noastră?!? Cum e posibil aşa ceva?!? Cine are putere să facă aşa ceva?!? Ce ştia acest om şi cine se temea de ce ştia el?!? Din păcate România în 2016 înseamnă frică, suspiciune şi forţe nevăzute care, de fapt, ne decid viaţa!“

Alis Grasu: „A murit pe loc”

Într-o intervenţie telefonică pentru B1 TV, Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat că bărbatul aflat la volanul maşinii a murit pe loc.

”Noi putem să spunem că e vorba despre un bărbat de aproximativ 40 de ani, decedat în momentul impactului. Leziunile erau extrem de grave, nu s-a mai putut face nimic. Era decedat din momentul impactului. Au ajuns acolo două echipaje. Bărbatul era singurul ocupant al autoturismului, asta au văzut cei de la Ambulanţă”, a declarat Alis Grasu.

FOTO Ştirile Protv

Accident Dan Condrea - masina FOTO Stirileprotv

Ancheta şi audierile

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, în 10 mai, timp de patru ore, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale, a renunţat, marţi, la cererea de insolvenţă pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucureşti, instanţa luând act de solicitarea firmei.

Decizia companiei vine după ce, luni, Judecătoria Sectorului 5 a hotărât ca Hexi Pharma să nu poată începe, timp de două luni, procedura de dizolvare sau lichidare, să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşti sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi, în această perioadă fiind interzisă orice vânzare de produse biocide.

Instanţa a admis astfel cererea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de suspendare a dizolvării sau lichidării firmei Hexi Pharma, acuzată de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
Cererea procurorilor  a fost înregistrată în 13 mai la Judecătoria Sectorului 5, după ce Hexi Pharma şi-a cerut, în 11 mai, insolvenţa la Tribunalul Bucureşti.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014.

Colaj accident condrea - capturi digi
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite