Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de procurorii DIICOT într-o anchetă privind o fraudă de 1 milion de euro. „Îmi place să mă plimb cu duba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei Ştefan Tache au fost ridicaţi în această dimineaţă de procurorii DIICOT, potrivit unor surse judiciare. Este vorba de o anchetă privind constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind de un milion de euro. Cei doi soţi sunt audiaţi în acest moment la sediul DIICOT.

UPDATE 16.20 Sanda Ladoşi a declarat a ieşire de la sediul DIICOT că ea şi soţul ei sunt nevinovaţi. „Nue xistă probe că am făcut ceva”, a declarat cântăreaţa. „Sunt la dispoziţia anchetatorilor”, a declarat Ladoşi. Ea a spus că are calitatea de suspect şi că totul este legat de calitatea ei de într-una din firme. Ladoşi a spus că în 2008 ea stătea cu copii, şi este exclus să fi încălcat legea. 

Celebra artistă exclude vehement o eventuală demisie din funcţia de director al Circului Globus. „Atâta timp cât nu sunt un om acuzat de ceva, doar că sunt suspect, asta nu înseamnă nimic", a adăugat Ladoşi.

Fosta cântăreaţă a glumit cu presa la ieşire din sediul DIICOT, şi a povestit cum au intrat poliţiştii dimineaţă, şi cu s-a dus cu aceştia după nişte documente. „Îmi place să mă plimb cu duba”, a zâmbit aceasta.  Audierile continuă la sediul DIICOT. 

"Interesant, dar e un deja-vu, în sensul că am mai păţit-o o dată. A sunat soneria şi am răspuns la uşă: 'cine e?, cine?'. 'Poliţia!'. M-am speriat că e trezirea aia din somn. Şi pentru copii mi-am făcut probleme. Dar, fiind faptul că nu este prima dată... Prima dată e un şoc", a răspuns Ladoşi.

UPDATE 13.00 Surse judiciare au explicat pentru „Adevărul” că Sanda Ladoşi este cercetată pentru constituirea unui grup unui grup infracţional organizat- în varianta aderării şi sprijinirii şi spălare de bani în formă continuată. 

Cântăreaţa ar fi aderat în perioada 2008 – 2014 la grupul infracţional organizat constituit de soţul ei, Ştefan Tache şi omul de afaceri Cristian Ilie. Ar fi fost vorba de un grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională. Concret, Sanda Ladoşi şi-ar fi asumat rolul de administrator şi sau asociat în cadrul societăţilor comerciale utilizate în activitatea infracţională. Este vorba de societatea Resoc Construct SRL, au explicat surse judiciare. 

În contul acestei societăţi ar fi primit bani despre care ar fi ştiut că provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. De exemplu, din contul MGS Niat Impex s-ar fi virat către Resoc Construct SRL suma de 113.500 lei- în data de 11 aprilie 2008 şi,  21.000 de lei în data de 15 aprilie 2008. De asemenea, din contul firmei SRS Investment Group suma de 232.050 de lei în data de 11 aprilie 2008.

De ce este acuzat Ştefan Tache

Soţul cântăreţei, Ştefan Tache este acuzat de constituire a unui grup unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. El ar fi iniţiat în 2008, împreună cu afaceristul Cristian Ilie, un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

El ar fi făcut acest lucru prin intermediul mai multor firme pe care le controla: Exclusive Finance, Resoc Construct, Emanuela Trading Company, Metal Group, MGS Niat Impex (fostă Niat Impex). Practic, ar fi Indus în eroare  Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase,. Prejudiciul:  4.344.939 de lei.

Ridicaţi de acasă

Ştirea iniţială: Artista şi partenerul ei de viaţă au fost ridicaţi de acasă, cu mandate de aducere,  marţi dimineaţă, 28 noiembrie, la ora 6:00 dimineaţa. În anul 2013, soţul Sandei Ladoşi a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a fost creierul unei reţele de evazionişti. Paguba ar fi fost atunci de patru milione de euro. Procurorii au descoperit atunci 18 firme de 3 categorii cele mai multe administrate de Ştefan Tache. Atunci, Ştefan Tache a stat aproape trei luni în închisoare. 

Acuzaţiile procurorilor DIICOT

Potrivit unu comunicat DIICOT,  procurorii  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat astăzi un număr de 10 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane”, arată DIICOT.

De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleaşi rezoluţi infracţionale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale,  ar fi indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4 344 939,50 lei.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane. La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane.  La acţiune au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Călăraşi şi Teleorman, precum şi jandarmi.    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite