SURSE Protestatarul Cristian Dide a fost reţinut, după ce a trimis două colete cu droguri procurorilor DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Dide, cunoscut pentru participarea la protestele antiguvernarmentale din 2017 şi militant al legalizării canabisului, a fost reţinut pentru 24 de ore, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”. În dosar sunt suspiciuni de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, respectiv canabis.

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC), se arată într-un comunicat de presă DIICOOT.

Potrivit acestuia, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi. Deşi în comunicatul de presă nu este menţionat numele lui Cristian Dide, surse judiciare au confirmat că el ar fi autorul.

Cristian Dide este unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, fiind prezent la toate manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din 2017, împotriva guvernării PSD. Acesta a avut mai multe conflicte cu Jandarmeria, fiind amendat de mai multe ori. Dide deţine site-ul legalizam.ro, o platformă care susţine legalizarea canabisului.

Într-o postare din 18 noiembrie de pe pagina de Facebook a platformei, reprezentanţii acesteia anunţau că sunt în contact cu un grup de cinci parlamentari “interesaţi sa schimbe legea privind deţinerea de canabis pentru consum propriu”.

Site-ul deţinut de ONG-ul condus de Cristian Dide a publicat în premieră informaţia conform căreia premierul interimar Florin Cîţu a fost condamnat în SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite