SURSE: Inspecţia Judiciară nu promovează acţiune disciplinară în cazul judecătorilor implicaţi în dosarul de viol de la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
colaj violatori vaslui

Inspecţia Judiciară (IJ) nu a promovat acţiune disciplinară în cazul judecătorilor implicaţi în dosarul de viol de la Vaslui după ce a constatat în urma verificărilor efectuate că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii privind exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Oficiali ai IJ au declarat, joi, pentru Agerpres că în cazul judecătorilor care au dispus eliberarea tinerilor acuzaţi de viol s-au efectuat verificări ca urmare a unei sesizări înaintate de şeful CSM la 23 iunie şi că faţă de aceştia s-a început cercetarea disciplinară în 24 iulie. Reprezentanţii IJ au explicat că în urma administrării de probe şi analizării actelor din cauză s-a dispus de către inspectori, în 2 septembrie, soluţia de respingere, nefiind promovată acţiune disciplinară către Secţia de judecători a CSM, deoarece s-a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute la art. 99. lit. t din Legea 303/ 2004 constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

În august, Inspecţia Judiciară a cerut, în urma verificărilor efectuate, sancţionarea disciplinară a procurorului Ingrid Botezatu, procurorul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a tinerilor din Vaslui acuzaţi că au violat eleva.

Acţiunea este pe rolul Secţiei de procurori a CSM privind abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 literele m) şi t) din Legea 303/2004 de către procurorul Ingrid Botezatu, urmând a fi discutată în data de 7 octombrie.

Dispoziţiile de la art. 99 litera m) prevăd: "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente", iar cele de la litera t): "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă".

Parchetul General a constatat, în urma efectuării unui control la Parchetul pe lângă Judecătoria Vaslui, că Ingrid Botezatu, procurorul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzaţi că au violat o elevă, şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite