SURSE: Comisarul Gavriş nu ar fi participat la o petrecere şi nu ar fi încălcat legea când a fost „depistat” pe terasa unui local alături de trei procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre persoanele cu care comisarul-şef Radu Gavriş se afla, vineri, la o masă de pe terasa restaurantului Hanu lui Manuc când în local a descins chiar şeful Poliţiei Sector 3, Gabriel Şchiopu, susţine că nici adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şi nici ceilalţi patru meseni în compania cărora acesta se afla nu participau la vreo petrecere.

„Era ora 19.00. Ne aflam pe o terasa care a funcţionat tot timpul pandemiei şi unde vineri seara nu era nicio petrecere. Era într-adevăr lume, dar nu ne cunoşteam unii cu alţii. Noi am fost tot timpul cinci persoane la acea masă”, a explicat sursa citată.

Aceasta a mai precizat că Radu Gavriş se afla în compania unui coleg şi a trei procurori. De altfel, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei nu a fost amendat pe loc.

Reamintim că Poliţiei Române se arată că „la data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor", a transmis, sâmbătă dimineaţă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă în care sunt prezentate acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore. 

Agenţia de presă news.ro a precizat „pe surse” că printre cei care au încălcat estricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se afla şi comisarul şef Radu Gavriş.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate. „Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, în cazul menţionat, s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că nu tolerează „nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”. „Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deţine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forţele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră, să reflecte calităţile şi adevărata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toţi”, a mai scris ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite