Surpriza de la percheziţii: Povestea fetei de 14 ani care a fost găsită în casa interlopilor „Butoane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de mascaţi de la DIICOT care percheziţionau pe 4 octombrie casa unui membru al clanului „Butoane” din Giurgiu a găsi într-una din camere o copilă de 15 ani, care era forţată să se prostitueze. Fetei i-a fost acordată asistenţă şi consiliere psihologică cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Ghinionul fetei de 15 ani, găsită de procurorii DIICOT în casa unui membru al clanului „Butoane”, a fost acela că a fost colegă de clasă cu „Regina”, fata lui Nicolae Daniel Fierarum proprietarul locuinţei. „Andreea” – pentru protejarea fetei am ales un pseudonim- provenea dintr-o familie dezorganizată. Aşa că familia Fieraru a primit-o în 2016 spre îngrijire şi ocrotire, oferindu-i un adăpost. A fost şi momentul în care fata a abandonat şcoala.

Potrivit procurorilor DIICOT, concubinii Maricica Blîndă şi Nicolae Daniel Fieraru, iniţial au exploatat-o sexual pe fata lor. După ce „Regina” le-a adus-o acasă pe „Andreea”, fata nu s-ar mai fi prostituat, dar a primit noi atribuţii de a găsi clienţi şi a o supraveghea pe colega sa.

„Andreea” oprea 50% din ce primea de la clienţii amatory de sex plăit, iar restul era încasat de proxeneţi.  Conform documentelor medicale solicitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, „Andreea” a fost exploatată la scurt timp după ce a suferit o operaţie de apendicită, acest fapt punându-i în pericol sănătatea şi integritatea fizică.

„Sunt doi şi nu le convine două milioane”

Relevant pentu rolul în care toată familia o exploata pe minoră este un sms pe care Regina I l-a trimis „Andreei” atunci când discutau despre un client: „Bago si tu pe 70 de lei la asta ! _Si ii duci lui mugurel un pall mall negru o sticla de suc rece si ii lasi 20 de lei in caz de intreaba mama ii zici ca 30 de lei a fost m*** ca asa stie asta pretu”.

Într-o altă discuţie, „Regina” îi atrăgea atenţia „Andreei” că „este ora două şi noi nu avem bani”.
„Andreea” îşi suna prietena şi în mometul în care se iveau probleme: „Sunt doi şi nu le convine două milioane că cică nu stau mai mult de o oră jumate (se aude ambiental voce bărbat – „de-o juma de oră”- nr ), pardon de-o juma de oră”. „Dacă le convine preţul, bine, dacă nu să vii acasă”, era ordinul „Reginei”.

„Eu doar am grijă. Dacă mă înţelegi”

Într-o altă convorbire cu un client, „Regina” confirmă că ea are nu se  ocupă cu prostituţia, doar „are grijă”.

„Regina”: Alo.
Client: Sunt eu, băiatul.....
„Regina”: Ce băiat ?
Client: Băiatul care te-a sunat adineauri şi ţi-am zis că suntem trei
„Regina”: Mda.
Client: Voia să vă ia pe amândouă, o oră.
„Regina”: Eu nu prestez.
Client: Am înţeles. Deloc, nu?
„Regina”: Deloc, eu doar am grijă. Dacă mă înţelegi.
Client: Deci decât ea e, nu?
„Regina”: Da. Aici, da.

„Dacă e să fie aia mică pregătită puţin”

Clienţii ştiau că fata este minoră potrivit unor discuţii telefonice.

„Regina”: Alo!
Client: Alo! Bună! Ce faci, măi frumoaso?
„Regina”: Uite, bine! Cu puţină treabă p-afară.
Client: Vezi diseară pă la nouă aşa o să te sun dacă e să fie aia mică pregătită puţin.
„Regina”: Da, da, da. Am înţeles!
Client: Se poate diseară, da?
„Regina”: Da, da.
Client: Ok. Te pup! Pa-pa!
„Regina”: Şi eu, pa!

„Să o pregăteşti un pic pentru… nenicu”

Nicolae Daniel Fieraru a fost interceptat când îi spunea soţiei sale, Maricica Blîndă, că are un client pentru „Andreea”.

Nicolae Daniel Fieraru: Mami, uite sunt cu nenicu. Poţi şi tu să vorbeşti cu „Andreea” să o pregăteşti un pic pentru… nenicu.
Maricica Blîndă: Bine!
Nicolae Daniel Fieraru: Şi… Că n-are nenicu acuma… Mâine… cinsteşte nenicu. Vine el acasă la voi şi vă cinsteşte.

Fieraru a negat acuzaţiile

Atunci când a fost audiat la DIICOT, Nicolae Daniel Fieraru, a negat acuzaţiile. El a spus că a vrut să o ajute pe fată. „Acum 3 săptămâni m-am certat cu concubina mea Blînda Mihaela Maricica pe motiv că «Andreea»  se prostituează şi continuă să locuiască împreună cu noi iar eu nu vreau să fie făcut de ruşine în comunitate”, a explicat bărbatul.

Procurorul DIICOT l-a întrebat pe acesta dacă „Andreea” s-a prostituat după ce a făcut operaţia de apendicită. „Ştiu că a semnat mama ei şi că după operaţie ea a stat acasă la domiciliul meu. Nu a practicat prostituţia”, a explicat bărbatul.

Acuzaţiile DIICOT

Şaisprezece dintre membrii clanului Butoane, suspectaţi de camătă, şantaj şi proxenetism, dar şi alte infracţiuni, au fost reţinuţi, alte trei persoane fiind plasate sub control judiciar.

Aceştia sunt Simion Petronela, zisă Timişoara, Grecu Viorel Ştefan, zis Ţiţi sau Căpăţână, Balaban Georgel Adonis, zis Adi, Stanciu Marius, zis Ţăranu sau Mario, Adam Cristian Angelo, Tănase Paul, zis Nevers, Pădure Eugen, zis Gelu Pădure, Dancu – Enache Nicuşor, zis Noni, Fieraru Nicolae Daniel, zis Dan Lăutaru, Dumitru Liviu, zis Liţă, Protopopescu Costin, zis Proto, Blîndă Mihaela Maricica, Pădure Petrişor Valentin, zis Petre, Oprea Radu, zis Tiranu, Cibi Nicolae Alexandru şi Schmutzer Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite