Supravieţuitorul încălţat cu tenişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 24 de ani, din judeţul Iaşi, a reuşit să scape cu viaţă după ce a mers aproape 18 kilometri prin pădure încălţat în tenişi. Bărbatul a reuşit, cu ultimele puteri, să-şi sune sora care a ajuns la timp pentru a-l salva.

Nu rataţi: VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

Buzău: A murit pentru că ambulanţa nu a ajuns din cauza viscolului

Buzău: Doi bărbaţi degeraţi se luptă între viaţă şi moarte

Dumitru Farcaş (24 de ani), din localitatea Popeşti (judeţul Iaşi), a ajuns duminică dimineaţă la spital cu degetele de la ambele picioare degerate de frig. Dumitru Farcaş s-a aventurat sâmbătă seară aproape 18 kilometri prin pădurea care înconjoară satul Mădârjac încălţat cu tenişi pentru a ajunge la o soră de-a sa.

Iniţial, a vrut să ia un microbuz până în comuna vecină, dar cum mijloacele de transport mergeau foarte greu şi nici nu treceau maşini ca să facă autostopul, Dumitru a luat hotărârea să pornească la drum pe jos, prin pădure, încălţat doar cu nişte tenişi. „M-am îmbrăcat gros, ştiam că este frig, dar n-am crezut că voi degera. ­N-am mai păţit aşa ceva în viaţa mea", spune ieşeanul de 24 de ani.

Salvat de sora sa

Fiindcă microbuzele circulă foarte greu prin comuna Popeşti de unde este tânărul, Dumitru n-a mai stat să aştepte vreun mijloc de transport în comun sau la „ia-mă nene" şi s-a apucat să meargă de unul singur prin pădure.

După ce a mărşăluit prin nămeţi două ore, Dumitru s-a prăbuşit fără vlagă, cu picioarele paralizate de ger. Din fericire, el a putut chema ajutoare prin telefonul mobil şi a fost găsit la scurt timp. „M-a găsit soră-mea şi a chemat salvarea, că altfel acolo rămâneam", a povestit Dumitru Farcaş.

image

„Pacientul a beneficiat de măsuri de încălzire pasivă şi activă şi a rămas internat în Clinica de Urgenţe Chirurgicale", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator la Spitalul de Urgenţe Iaşi. Acesta estimează că Dumitru Farcaş va avea nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale. În ultimele 48 de ore, alţi 11 ieşeni au ajuns la Urgenţe cu leziuni cauzate de ger.

Diagnostic

Dumitru Farcaş s-a ales cu ambele picioare degerate după ce a parcurs aproape 18 kilometri încălţat cu tenişi la o temperatură sub -20 de grade Celsius. Medicii estimează că tânărul va avea nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite