FOTO Suporterul stelist care a curmat viaţa unui adolescent în numele fotbalului a ajuns după gratii. S-a făcut reconstituirea crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterul stelist care a ucis fără milă un adolescent pentru că a îndrăznit să sară în apărarea unui tânăr agresat de huligani a fost capturat noaptea trecută. Ucigaşul are 25 de ani şi este paznic la un hipermarket din Capitală. În această dimineaţă a fost dus la locul crimei pentru reconstituire. Vineri seară  judecătorii au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile. Pentru omor, ucigaşul riscă 20 de ani de închisoare.

UPDATE 20.30 Tribunalul Bucureşti a decis, vineri seară, arestarea preventivă a suporterului stelist, Alexandru Badea. Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Ea este însă executorie, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta în arest până la judecarea contestaţiei.

UPDATE 15.00 Procurorii din Parchetul Capitalei au arătat într-un comunicat de presă cum s-a întâmplat totul. Astfel, în noaptea de 20/21 august 2016, în jurul orei 23.40, pe bulevardul Nicolae Grigorescu, în apropierea intersecţiei cu strada Constantin Brâncuşi, Alexandru Badea l-ar fi lovit cu un corp contondent în zona capului pe Adrian Matei, provocându-i leziuni care au determinat decesul. Adolescentul a decedat la la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Pantelimon” în data de 24 august 2016.

Anchetatorii au arătat că vor sesiza astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a lui Alexandru Badea pe o durată de 30 de zile.

Alexandru Badea a fost scos în această dimineaţă din arest şi dus la locul unde a comis crima. Aici le-a spus poliţiştilor cum l-a ucis pe adolescentul Adrian Matei.

A recunoscut că l-a lovit în cap pe adolescent

Alexandru Badea a fost adus la interesecţia bulverdelor Constantin Brâncuşi şi Nicolae Grigorescu, locul unde a fost altercaţia. El le-a povestit poliţiştilor de la Serviciul Omoruri, pas cu pas, cum a avut loc altercaţia de sâmbătă seara după derby-ul Steaua-Dinamo. Întreaga reconstituire a fost filmată şi fotografiată de criminalişti. 

Alexandru Badea părea ruşinat de vecinii de cartier care s-au strâns să vadă întreaga scenă, şi şi-a acoperit faţa cu hanoracul.

Tânărul a fost atent la explicaţiile pe care le dădea poliţiştilor. Alexandru Badea a arătat unde s-au încăierat, cum victima a încercat să fugă câteva zeci de metri, spre parcul Titan, şi locul unde ar fi primit lovitura fatală.

Agresorul a arătat cu un baston telescopic din oţel cum l-a lovit pe Adrian Daniel Matei. El a fost filmat şi fotografiat în tot acest timp. Totul a durat aproape 30 de minute, suspectul a fost dus apoi la audieri de unde va fi dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Alexandru Badea este acuzat de comiterea infracţiunii de omor, care se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Reţinut pentru 24 de ore

Alexandru Badea, de 25 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore noaptea trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu ajutorul ofiţerilor Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. Tânărul va fi dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suspectul de crimă este paznic la un hipermarket din Capitală şi locuieşte în zona unde a comis crima. 

Victima, Adrian Daniel Matei avea aproape 18 ani şi s-a stins din viaţă după ce ar fi fost lovit cu o sticlă în cap. Se întorcea cu un prieten de la meciul Dinamo-Steaua şi s-a băgat să ajute un alt fan al lui Dinamo care era bătut de mai mulţi stelişti. A fost momentul în care ar fi fost lovit cu o sticlă în cap.

Agresorii au fugit, iar tânărul, jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a XII-a la Liceul Anghel Saligny, a fost dus la Spitalul Pantelimon, unde a murit. În urma sa a rămas o familie distrusă de durere. Adrian era singur la părinţi.

Poliţia: Se fac audieri şi investigaţii

Conform Poliţiei Capitalei, au fost efectuate audieri şi investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, urmând ca acestea să continue în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs agresiunea şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

„Tânărul a fost lovit în urma unui conflict ce a avut loc în seara de 21 august, fiind ulterior internat la un spital de urgenţă, unde s-a intervenit chirurgical şi unde, în cursul zilei de 24 august, a fost înregistrat decesul. Trupul neînsufleţit a fost ridicat şi transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei", a informat joi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Nu aveam însemne cu Dinamo“

Prietenul cu care adolescentul era în seara fatidică a povestit cum s-a întâmplat totul. „Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece ştiam că este periculos, dar în faţa noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al «câinilor». La un moment dat, când ne aflam în zona «Potcoava», pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în faţa noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puţin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit. Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist şi am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo maşină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers şi l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare şi la Poliţie”, a povestit Alexandru, prietenul victimei, pentru Digi Sport. Martorii spun că agresorii se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Jandarmii, prea departe

Incidentul, în care Adrian (foto dreapta) a fost lovit s-a petrecut în apropierea Parcului Titan, în zona Potcoava, la aproximativ doi kilometri de stadion. Din păcate, pe stradă nu au fost poliţişti sau jandarmi care să poată interveni. În seara meciului, dispozitivul de ordine al Jandarmeriei Capitalei era desfăşurat doar în apropierea Arenei Naţionale.

image

„Jandarmii au acţionat în baza planului de măsuri întocmit pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Efectivele de jandarmi au fost desfăşurate în zona de responsabilitate, adică zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a competiţiei sportive. Este vorba de zona de lângă stadion şi străzile care converg spre acesta: bulevardele Mihai Bravu, Basarabia, Pierre de Coubertin, strada Maior Coravu”, a declarat, pentru „Adevărul”, căpitanul Georgian Enache, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Ce spun medicii

„Pacientul a fost adus în stare de conştienţă, de un echipaj SMURD, avea hemoragie intracraniană. A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi a fost admis pe secţia de Neurochirurgie, dar nu a putut fi operat încă din noaptea în care a fost adus la spital pe motiv că valorile analizelor nu ne permiteau să intervenim chirurgical. A fost operat pe 22 august, apoi a stat pe secţia de Terapie Intensivă, dar starea lui s-a deteriorat constant şi leziunile s-au extins”, a explicat, doctorul Fiorella Mitoiu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Pantelimon.

Mitoiu a precizat că pe 24 august a fost declarat decesul tânărului. „Când a fost consultat, ne-a spus că i s-a dat cu o sticlă în cap. Cei de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici au ridicat corpul în seara zilei de 24 august”, a precizat Mitoiu.  La rândul său, medicul legist Abdo Salem a declarat că primele rezultate ale necropsiei ar putea apărea în cursul zilei de vineri. „Autopsia este în lucru, s-au analizat probe, vom avea nişte prime rezultate cel mai probabil în cursul zilei de vineri, dar autopsia va dura mai mult, pentru că e un proces de lungă durată”, a explicat doctorul.

Ioan Andone: Nu înţeleg de ce este atâta violenţă

Clubul Dinamo Bucureşti a reacţionat la tragicul eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Dănciulescu. „Suntem şocaţi că în România, în anul 2016, se poate ajunge la aşa ceva. Clubul Dinamo îşi exprimă întreaga compasiune şi sincerele condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Autorităţile trebuie să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate!”, a spus Ionel Dănciulescu.

La rândul său, antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a condamnat incidentul, arătând că violenţa nu-şi are locul în sport. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat, suntem şocaţi. Nu înţeleg de ce este atâta violenţă. Vinovaţii vor plăti, dar ce folos pentru familia copilului care şi-a găsit sfârşitul? Miercuri seara am aflat că a fost internat la spital, dar credem că îşi va reveni. Apoi a venit vestea tragică. Nu ştiu când se va termina cu violenţa“, a spus antrenorul „câinilor“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite