Sunt sigur că MRU va reveni!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când în luna iunie a anului trecut dl. Klaus Iohannis a hotărât numirea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE, apreciam într-un editorial publicat pe adevărul.ro că proaspătul propus reprezintă în contextul vieţii politice româneşti un test multiplu

Dl. Iohannis îşi verifica soldul creditului său politic. Îi forţa pe liberalii sadea, mă rog, pe cei din vechiul PNL, care nu prea aveau motive să-l agreeze pe dl. Ungureanu, perceput pe mai departe drept băsist, să îi accepte decizia şi să se dea de ceasul morţii în Parlament spre a o valida prin vot.

Îi punea la colţ pe pesedişti care astfel au primit un teribil avertisment arătându-li-se cine este şeful şi care trebuiau să se trezească încă de atunci din reveria ce îi făcea să se socotească veşnic la putere. Veşnicia a durat până la începutul lui noiembrie anul trecut, când Victor Ponta şi ai lui au fost brutal, dar pe drept cuvânt evacuaţi de la putere.

În fine, prin acelaşi gest, dl. Iohannis îl punea la încercare pe însuşi dl. Ungureanu. Care trebuia să dovedească că şi-a pus visurile de mărire în cui, că nu se mai visează preşedinte, că acceptă o poziţie de rang secund.

Dar, ghinion, vorba d-lui Iohannis! Se pare că dl. Ungureanu nu s-a dezminţit şi a vrut în ruptul capului să demonstreze câtă dreptate avea fostul lui coleg de liceu Bogdan Călinescu care îi sesizase caracterul de arivist într-o notă inserată în cartea Franţa, Europa, România.

Cum nu intenţionez în nici un fel să rivalizez cu caragialianul Caracudi, prefer să nu rezum şi să aprofundez ipotezele referitoare la cearta dintre dl. Iohannis şi dl. Ungureanu. Sau la motivele ei. Ceartă încheiată cu demisia fostului premier din funcţia de director SIE. Demisie „din motive de sănătate”, cam tot la fel cum a demisionat la un moment dat din funcţia de prim-ministru al lui Nicolae Ceauşescu inenarabilul Manea Mănescu. Şi care s-a făcut sănătos brusc când Ceauşescu i-a aruncat o nouă ciozvârtă.

Sunt gata să pariez pe orice vreţi. Mai devreme sau mai târziu, MRU revine!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite