STUDIU Numărul de imigranţi români şi bulgari din Marea Britanie a rămas constant în ultimii şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de imigranţi români şi bulgari din Marea Britanie a rămas constant chiar şi după ridicarea controalelor de pe piaţa muncii, este concluzia unui studiu realizat recent de Migration Observatory, informeaza "The Guardian".

Deşi multe publicaţii din Albion titrau la începutul anului 2014 că va exista un aflux major de imigranţi români şi bulgari pe piaţa muncii din Marea Britanie, datele statistice oficiale infirmă acest lucru.

În prezent, puţin peste un sfert de milion de români şi bulgari locuiesc şi muncesc în Marea Britanie, însă peste 80 la sută dintre ei au venit în această ţară înainte de ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, se arată într-un studiu realizat de Migration Observatory, un institut de cercetare a migraţiei, afiliat Universităţii Oxford.

Raportul precizează de asemenea că în ultimii şapte ani numărul de imigranţi români nu a cunoscut o creştere semnificativă, prin urmare nu a existat un "val masiv" de persoane care au ajuns în Albion la începutul sau după anul 2014.

Această concluzie infirmă predicţiile europarlamentarului UKIP Nigel Farage potrivit cărora în Marea Britanie vor ajunge de la 1 ianuarie "5.000 de români şi bulgari în fiecare săptămână, timp de mai mulţi ani".

Datele oferite de Migration Observatory arată că în septembrie 2013 numărul de români şi bulgari care munceau în Marea Britanie era de 205.000 de persoane. În septembrie 2014, această cifră a crescut cu circa 47.000, ajung la 252.000 de persoane care lucrează şi locuiesc în Albion. O creştere similară, notează publicaţia, a mai avut loc în perioada 2012-2013.

"Creşterea numărului de imigranţi români şi bulgari din Marea Britanie a rămas constantă în ultimii şapte ani, în pofida controalelor care limitau accesul persoanelor pe piaţa muncii. De asemenea, ridicarea restricţiilor de la 1 ianuarie 2014 nu au avut un efect semnificativ asupra unei creşteri spectaculoase a imigranţilor", a explicat Madeleine Sumption, directorul organizaţiei Migration Observatory.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite