STS vrea să extindă sistemul de urgenţă 112 printr-o investiţie de 13 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va organiza în aprilie o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente IT&C şi aplicaţii software destintate modernizării infrastructurii sistemului de urgenţă 112 în Bucureşti şi Ilfov, contractul fiind estimat la 13,1 milioane de lei, cu TVA, informează Mediafax.

“Contractul are ca obiect furnizarea unui sistem informatic la cheie, complet integrat în arhitectura Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU) şi perfect interoperabil cu toate centrele 112 judeţene, sistem informatic a cărui realizare va cuprinde furnizarea unei componente hardware (echipamente IT&C), inclusiv instalarea, configurarea şi punerea în funcţiune a acesteia, respectiv dezvoltarea şi implementarea unei componente software în vederea modernizării SNUAU la nivelul municipiului Bucuresti şi judeţului Ilfov”, se arată în anunţul de participare al licitaţiei.

Contractul va avea o durată de 5 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile.

În a doua parte a lunii februarie, STS a mai lansat o licitaţie care vizează furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi dezvoltarea şi instalarea de aplicaţii software în vederea punerii în practică a proiectului “Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) pâna la nivelul resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi SMURD şi al Unităţilor de Primiri Urgenţe”.
Contractul a fost estimat la 57,7 milioane de lei (TVA inclusă). Ofertele vor fi deschise la începutul lunii aprilie, conform anunţului de participare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite