STS şi Romatsa – principalii vinovaţi pentru gestionarea tragediei de la Cluj?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incapacitatea STS de a localiza în timp util aeronava prăbuşită luni la Cluj şi bulibăşeala de la Romatsa, care nu a fost capabil să ofere date concrete privind culoarul de zbor, sunt printre principalele cauze care au dus la moartea a doi oameni dintre cei aflaţi în avion.

Am fost surprins să văd că cel abonat la gestionarea unor astfel de situaţi, Raed Arafat, nu s-a aflat în prim-planul acţiunilor de salvare. Ulterior, am aflat că acesta nu se află în ţară, iar sarcina de a gestiona situaţia a fost preluată de oameni care, oricum, ar fi trebuit să se priceapă. Problematic este însă faptul că evenimentele de luni par să confirme că între „ar trebui să se priceapă" şi pricepere efectivă este o mare diferenţă. O diferenţă între viaţa şi moartea unor oameni.

Impresia mea este că fără Arafat lucrurile se mişcă greu. Nu ştiu dacă acesta reuşea localizarea mai rapidă a aerovanei, dar la această problemă trebuie să ne răspundă chiar şeful STS, cel atât de iubit de domnul Băsescu, şi care îi instala ilegal telefoane de tip "fir roşu" când, suspendat fiind, preşedintele nu prea mai avea dreptul.

La fel trebuie să ne ofere detalii şi domnii Frâncu şi Stroe, nu să arunce vina unii pe alţii. Liberalii care deţin funcţii publice ar trebui să îşi asume şi responsabilitatea pentru ce fac sau ce nu fac, nu să se ia după şeful lor de partid, care astăzi este la putere, mâine se prezintă ca fiind „principalul lider al Opoziţiei". 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite