STS revine cu precizări despre funcţionarea serviciului 112 în cazul Caracal. De ce prezintă scuze publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează, printr-un comunicat de presă remis Adevărul, că, în urma unor verificări interne privind funcţionarea sistemului numărului unic de urgenţă 112 şi procedurile urmate de operatorii săi, a rezultat că nu există inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice ale echipamentelor sau serviciilor. STS prezintă scuze pentru modul în care a comunicat public.

Prezentăm în continuare mesajul integral remis de STS presei:

„Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a realizat, în cursul zilei de ieri, pe durata nopţii şi în cursul zilei de astăzi, o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112 ai STS, îndeplinirii prevederilor din manualul de operare şi a funcţionalităţii Serviciului 112. 

În urma verificărilor interne, dorim să vă reconfirmăm că au fost respectate prevederile privind operarea şi că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice ale echipamentelor sau serviciilor lor în ceea ce priveşte modul de tratare a apelurilor 112.

Ne cerem, totodată, scuze pentru întârzierea comunicării publice ce a generat nemulţumiri, intenţia noastră fiind de a documenta şi a prezenta cu acurateţe adevărul referitor la apelurile efectuate la 112 pentru cazul în discuţie.

Vă asigurăm că vom pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile, documentele şi înregistrările necesare cunoaşterii adevărului.“

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Cu patru luni mai devreme, o altă tânără a fost dată dispărută, Mihaela Luiza Melencu de 18 ani, bunicul ei fiind anunţat printr-un telefon că va pleca în Elveţia şi că nu vrea să se mai întoarcă.

Un telefon asemănător a primit şi mama Alexandrei, a doua zi după dispariţia fetei sale, un bărbat spunându-i că va pleca cu ea în Belgia şi că este iubitul tinerei.

Gheorghe Dincă, zis Popicu, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Dincă este acuzat de viol, sechestrare şi trafic de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite