STS: Este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem Android, a aplicaţiei Check DCC de verificare a certificatelor digitale COVID

STS: Este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem Android, a aplicaţiei Check DCC de verificare a certificatelor digitale COVID

FOTO: Adevărul

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. În lipsa acestei actualizări, verificarea certificatului digital nu mai este posibilă decât prin versiunea web a aplicaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua versiune a fost publicată, în urmă cu puţin timp, în Google Play, a precizat STS.

Aplicaţia Check DCC este disponibilă şi pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS şi în versiunea web.

Check DCC, dezvoltată de STS, permite verificarea certificatelor digitale COVID în România.

Certificatele atestă că persoanele s-au vaccinat împotriva COVID-19, s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale sau au trecut prin boală. 

Până în 20 noiembrie, în România fuseseră generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro. Versiunea aplicaţiei Check DCC pentru telefoanele Android fusese descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicaţii Google Play.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările