STS a cerut o clarificare, dar BEC i-a dat cu cartea de gramatică în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BEC a publicat vineri, pe site-ul propriu, un răspuns oficial adresat STS, în care dă lecţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale condus de generalul de brigadă Ionel-Sorin Bălan. Îi cere instituţiei să fie făcut acordul gramatical la plural.

Acesta este răspunsul semnat de preşedintele Biroului Electoral Central, Adina Georgeta Nicolae, la cererea STS de clarificare a aspectelor dintr-un alt document al BEC:„Sintagma «la sediul acestora» (sediile acestora - n.r) din cuprinsul art. 4 alin (1) şi al art. 5 alin. (4) din Decizia BEC 54/D/16.10.2019 se referă la sediul biroului judeţean, municipal sau al biroului pentru străinătate, după caz, concluzie care se impune din realizarea acordului gramatical al adjectivului demonstrativ cu substantivele pe care le determină“. 

Lămuririle cerute de STS, conform unei solicitări adresate joi Biroului, aveau legătură cu modul de corectare a datelor eronate din procesele-verbale de la alegerile prezidenţiale.

„La art. 4, alin. 1 şi la art. 5, alin. 4, sintagma ...la sediul acestora“. Se referă la sediul SV (secţiei de votare - n.r.) sau la sediul BEJ/BESMB“, era una dintre explicaţiile STS, dintr-un document semnat în numele directorului STS, generalul de brigadă Ionel–Sorin Bălan.       

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite