Stenograme noi. SOV către bloggerul Petrişor Obae: Orice amărât de jurnalist care are un bloguşor mititel, începe să explice el cum trebuie facută presa... Jenant!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o discuţie cu jurnalistul Petrişor Obae, care deţine blogul paginademedia.ro, Sorin Ovidiu Vîntu neagă zvonurile legate de vânzarea postului de televiziune Realitatea către Dinu Patriciu, potrivit Hotnews.ro. Vîntu către Obae: "Fiecare amărât de jurnalist care are un bloguşor mititel, pe care nu dă nimeni doi bani, începe să îşi dea cu părerea, să explice el cum trebuie facută presa, cine e deştept şi cine e porc... Je

Discuţia dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Petrişor Obae are loc pe 4 decembrie, potrivit Hotnews.ro.

(...)
Sorin Ovidiu Vantu: Ia vezi exprimare sui generis, informatii contradictorii,dar pline de logica. Va rog
Petrisor Obae: Da. Respectiv, am pornit de la ce a scris 22 cu Patriciu si Realitatea.
SOV: Da, am auzit si eu de celebra revista 22, unde este adunata floarea intelectualitatii romane. Absolut jenant.
Obae: Da, nu, acum, lasand la o parte sursa, ma interesa infromatia.
SOV: Dragul meu, absolut jenant. Culmea este ca, in ciuda unor condeie care scriau pe acolo si care imi provocau o mirare personala, ca sa zic asa, aveam un respect pentru aceasta revista. Pacat ca difuzezi asemenea prostii.
Obae: Nu, va ziceam de niste lucruri logice.
SOV: Poftim?
Obae: De niste lucruri logice. Pe de alta parte, stim ca Patriciu nu are inca o zona de radio si de televiziune.
SOV: Nici eu n-am o zona de petrol.
Obae: Dumneavoastra, in schimb, aveti o zona de televiziune si de radio, e OK. Patriciu are platforma de internet abia la inceput, Realitatea Catavencu are F5, care se misca destul de bine si aici se vedeau eventualele colaborari pe zona asta.
SOV: Dumneavoastra mergeti pe urmatorul tip de logica: Patriciu n-are nimic in presa, aproape. Vantul are totul, deci este normal ca Patriciu sa cumpere de la Vantu.
Obae: Nu, logica este ca Patriciu inca are bani de bagat in presa si o face.
SOV: Ii doresc succes.
Obae: Deci asta e, pur si simplu a fost asa o... un zvon aruncat... El a mai fost aruncat si acum vreo luna, cand a mai fost...
SOV: Domnule, de un an jumate e zvonul asta pe piata, imbraca diverse forme, colportat cu diverse zone. Inca nu s-a intamplat.
Obae: Bine, acum, in contextul actual si legat de declaratia dumneavoastra de saptamana viitoare s-au facut aceste conexiuni si de-asta vroiam sa va intrebm daca declaratia de luni o sa aiba legatura cu media.
SOV: Nici pomeneala!
Obae: Deci, n-are nicio legatura cu media.
SOV: Ba are legatura cu toate atacurile care au fost duse pana acum, dar nu cu businessul.
Obae: Ma refer la zona de business.
SOV: Nu, nu.
Obae: De un eventual actionariat...
SOV: Deci, se vrea o clarificare, o explicare coerenta si documentara vizavi de tot ce s-a intamplat pana acum in aceasta campanie electorala in ceea ce ma priveste, nu ma intereseaza in rest.
Obae: Aha. Spuneti ca are legatura cu media in sensul pozitiei trustului fata de o parte sau alta, nu?
SOV: Trustul nu a avut nicio pozitie fata de o parte sau alta.
Obae: Ma rog!
SOV; Domnule, e parerea dumneavoastra.
Obae: Exact, aici nu intram in...
SOV: E parerea dumneavoastra si, domnul Obae, va rog sa ma scuzati, m-am plictisit de jurnalisti atat de destepti, care sa dea lectii altor jurnalisti. M-am plictisit.
Obae: Credeti-ma, si eu, ca de asta am preferat o pozitie cat se poate de...
SOV: De aceea, haideti sa ne abtinem. fiecare amarat de jurnalist care are un blogusor mititel, pe care nu da nimeni doi bani, incepe sa isi dea cu parerea, sa explice el cum trebuie facuta presa, cine e destept si cine e porc... Jenant!
Obae: Eu cred ca m-am abtinut de la derapaje in sensul celui de care vorbiti dumneavoastra.
SOV: Se aduna in grupuri de mitraliori pe la diverse casute postale video, absolut jenant.
Obae: Am vazut.
SOV: Groaznic, groaznic.
Obae: Ce se intampla si de o parte, si de alta, este crunt.
SOV: In tot acest peisaj, Realitatea a icnercat macar sa-si pastreze calmul, sa fie o platforma de debatere, oricine ar avea ceva de zis.
...
Obae: Acum, avand o pozitie, nu vreau sa discut. Pe mine ma interesa chestiunea asta stricta de business, pentru ca a aparut acest ... si voiam sa clarific.
SOV: Dragul meu, las-o jos, e o prostie cat casa.
Obae: A, deci n-are nicio legatura.
SOV: Dar de un an jumate aud prostia asta pe piata. Cineva lanseaza sistematic zvonuri de acest tip. Sa le lanseze in continuare. Probabil ca, intr-un final, o sa se plictiseasca si ala sa le mai lanseze, si dumneavoastra sa ma mai intrebati.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite