Directorul interimar al Televziunii Române, Stelian Tănase, externat luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul interimar al TVR, Stelian Tănase, va fi externat luni de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din Capitală, unde i-a fost montat un stent după ce a suferit un infarct.

Decizia de externare vine după ce pacientul a fost monitorizat mai multe zile în urma intervenţiei chirurgicale, informează Mediafax.

Tănase a suferit infarctul în seara zilei de 19 aprilie şi a fost internat de urgenţă la Institutul „C.C. Iliescu”. Acolo, medicii i-au desfundat o arteră şi i-au montat un stent - tub utilizat pentru menţinerea permeabilităţii arterelor.

Stelian Tănase, în vârstă de 62 de ani, urma să primească votul Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă votul a fost amânat, din lipsă de cvorum.

El a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, la 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2012.

Stelian Tănase: „Nu va fi niciun miracol”

Cel mai rău la acest Paşte este oboseala cronică, scepticismul, nihilismul, care ne cuprinde. Sentimentul zădărniciei. Te întrebi – la ce bun toate astea ? Nu ştiu cîtă alinare ne aduce sărbătoarea pascală. Ştiu că bisericile se vor umple, lumînările vor lumina trotuarele în drumul credincioşilor spre casele lor. Dar asta nu va schimba nimic, cu o iotă măcar. (...) Dragii mei, am o singură certitudine, că nu se va produce nici un miracol în afară de cel al Învierii Domnului”, a scris Stelian Tănase, sâmbătă, pe blogul personal.

În plus, conform paginademedia.ro, chiar în aceste zile, la întâlnirea partidului din Deltă, oficialii PSD au discutat cu Claudiu Brânzan despre preluarea conducerii televiziunii publice. La finalul lunii martie, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democraţii l-au propus pe Brânzan pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, acesta deţinând şi în precedentul Consiliu această funcţie.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

La nici două luni de la preluarea şefiei SRTv, Tănase scria pe blogul personal că este tot mai convins  că a făcut „cea mai mare prostie din viaţă“ în momentul în care a acceptat să conducă Televiziunea Română. Acesta mai spunea la momentul respectiv că se gândeşte necontenit la problemele pe care televiziunea publică le are şi este de părere că acestea i-au „invadat şi otrăvit viaţa“. 

În cele patru luni, de când este la cârma TVR, Stelian Tănase nu a fost ocolit de controverse. În luna februarie, acesta a fost acuzat că ar fi ordonat întreruperea emisiuni „Moştenirea Clandestină”, difuzată pe TVR Moldova, lucru ce nu îi intră în atribuţii. 

Beatrice Comănescu, directorul TVR Internaţional, a declarat că pe 7 februarie ar fi fost sunată de Tănase şi sub motivul că emisiunea este „o propagandă comunistă“ i-ar fi cerut oprirea emisiei TVR Moldova.


Citeşte şi:

Comisia de Etică a TVR: Decizia lui Stelian Tănase de a întrerupe „Moştenirea clandestină“, excesivă şi hazardată

Comisia de Etică şi Arbitraj din Televiziunea Română consideră că decizia directorului general interimar Stelian Tănase de a întrerupe difuzarea documentarului „Moştenirea clandestină“, pe 7 februarie, la TVR Moldova, a fost una excesivă, hazardată şi, prin scandalul creat, dăunătoare imaginii SRTv.

Stelian Tănase i-a cerut lui Ion Cristoiu să aleagă între TVR şi Realitatea TV. Cristoiu: Ponta nu suportă criticile

Directorul TVR Stelian Tănase l-a pus să aleagă pe jurnalistul Ion Cristoiu între emisiunea de la TVR, „Om cu carte“, şi apariţiile de la Realitatea TV, alături de Rareş Bogdan.

Noua conducere a TVR mizează pe insolvenţă

Comisiile de Cultură din Parlament au validat, luni, lista membrilor propuşi în Consiliul de Administraţie al TVR.  Salvarea instituţiei pare a fi una singură: insolvenţa.

Stelian Tănase, Romina Surugiu şi Radu Carp, propuşi pentru CA al TVR

Stelian Tănase, Romina Gabriela Surugiu şi Radu Carp se numără printre persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Tele-electorale

Dacă premierul Victor Ponta nu mai minte încă o dată, anul acesta 1 aprilie va fi nu doar “Ziua păcălelilor”, ci şi cea în care Parlamentul României va face cadou Televiziunii Române un nou Consiliu de Administraţie.

Dispariţia TVR

Televiziunea Română are probleme grave de multă vreme. În urma unei întrevederi cu premierul, directorul general interimar, Stelian Tănase, a anunţat că s-a ajuns la “un plan de măsuri”. Mă tem însă că nu s-au găsit, de fapt, soluţii.

Stelian Tănase ne bagă popii în case. Ce spun politicienii

Directorul interimar al TVR Stelian Tănase vrea să înlocuiască membrii politici din Consiliul de Administraţie şi să introducă, printre alţii, şi reprezentanţi ai Patriarhiei. Unii parlamentari din comisiile de cultură spun că cerinţa este exagerată, alţii, dimpotrivă.

Stelian Tănase vrea să bage Patriarhia în Consiliul TVR

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că insolvenţa nu poate fi evitată la televiziunea publică. Stelian Tănase a obţinut sprijinul premierului pentru a rămâne în fruntea Televiuziunii publice, deşi a fost propus de PNL, în vremea când liberalii se aflau la guvernare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite