Stelian Ion anunţă că va fi înfiinţată o comisie specială în Parlament care să discute pensiile magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion: În privinţa pensiei magistraţilor se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă FOTO: Mediafax
Stelian Ion: În privinţa pensiei magistraţilor se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă FOTO: Mediafax

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat, întrebat despre chestiunea pensiilor speciale, că va fi înfiinţată o comisie specială în Parlament care să discute despre pensiile magistraţilor.

„Sunt nişte decizii ale CCR. Bune, rele, sunt nişte decizii ale Curţii de care trebuie să ţinem cont. Şi atunci dacă vii cu ideea pe care o promovezi foarte clar că desfiinţezi total pensiile militarilor, magistraţilor, rişti foarte mult să pice la CCR, ceea ce s-a întâmplat. De asta aş vrea să nu venim cu astfel de variante, ci să fie variante discutate în prealabil şi cu cei la care se referă acele pensii speciale, de serviciu, după denumirile pe care le are fiecare categorie. În urma acestor discuţii care se vor purta în Parlament să se ajungă la variante. În privinţa pensiei magistraţilor se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă”, a declarat Stelian Ion, într-un interviu pentru Antena 3. 

Pe 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională a admis obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, iar actul normativ este neconstituţional în ansamblul lui. Prin urmare, Legea pentru completarea Codului Fiscal în sensul impozitării pensiilor speciale este neconstituţională şi se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite