Statele UE sar în ajutorul României cu concentratoare de oxigen şi favipiravir  pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană trimite, prin Mecanismul de Protecţie Civilă, 250 de concentratoare de oxigen pentru a trata pacienţii Covid-19 cu simptome severe din România, transmite Janez Lenarčič, comisarul european pentru Gestionarea Crizelor.

Comisarul spune că 200 dintre dispozitive provin din stocurile Ţărilor de Jos ale rescEU (Operaţiunile Europene de Protecţie Civilă şi Ajutor Umanitar) iar 50 din Polonia.

Concentratoarele cerute de România vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi apoi distribuite către spitalele care au nevoie de ele. Remedierea eventualelor daune sau defecţiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistenţă internaţională va fi realizată de către unităţile sanitare beneficiare, arată o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Totodată, CNSU a aprobat achiziţionarea a 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru a face faţă nevoii crescute de oxigen pentru pacienţii COVID din spitale.

Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor COVID-19, a anunţat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări şi cu o criză de paturi la ATI. „Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a răspuns Ministerul de Externe de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, potrivit Reutrs, preluată de Agerpres.

Ungaria sare în ajutorul României pentru tratarea pacienţilor COVID-19 şi va livra, la începutul săptămânii viitoare, 1.000 de cutii de medicamente favipiravir.

După ce joi, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunţat că Ungaria vine în ajutorul României pentru tratarea pacienţilor COVID-19, vineri, agenţia maghiară MTI a transmis că Guvernul de la Budapesta va trimite României, la începutul săptămânii viitoare, 1.000 de cutii de medicamente favipiravir.

Potrivit lui Péter Szijjártó, al patrulea val al epidemiei a sosit, fără niciun dubiu. „Cei nevaccinaţi pot ajunge foarte uşor în situaţii grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Ţările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a formulat ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite