State din Uniunea Europeană trimit României medicamente pentru tratarea COVID-19 şi echipamente sanitare

State din Uniunea Europeană trimit României medicamente pentru tratarea COVID-19 şi echipamente sanitare

Comisia Europeană a anunţat vineri că a coordonat transportul către România a 250 de concentratoare de oxigen.

State ale Uniunii Europene au trimis medicamente anti-COVID-19 şi echipamente României, care se confruntă cu o înmulţire a infectărilor, în mare măsură în rândul majorităţii nevaccinate a populaţiei adulte, relatează vineri Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia Europeană a anunţat vineri că a coordonat transportul către România a 250 de concentratoare de oxigen, dispozitive esenţiale pentru furnizarea de oxigen medical necesar pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare critică.

Polonia a trimis 50 din cele 250 de concentratoare, în timp ce restul vin din rezerva Uniunii Europene, potrivit Agerpres. 

Comisia Europeană mai afirmă că a coordonat şi transportul a 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali din Italia către România, precum şi a opt concentratoare de oxigen suplimentare şi 15 ventilatoare din Danemarca. Anticorpii monoclonali sunt un tratament experimental pentru pacienţii COVID-19.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările