Stare de urgenţă. Ţările din care la întoarcerea în România se intră direct în izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste numai câteva ore România intră în starea de urgenţă decretată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, de luni toate persoanele care se întorc din ţări care au mai mult de 500 de cetăţeni confirmaţi cu COVID-19 vor fi obligate să intre direct în izolare pentru 14 zile. Printre acestea: Italia, Spania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Conform datelor oficiale centralizate de portalul worldometers.info, tările care au mai mult de 500 de îmbolnăviri cu coronavirus sunt Austria (800), Japonia (814), Danemarca (864), Belgia (886), Suedia (992), Olanda (1.135), Regatul Unit (1.140), Norvegia (1.205), Elveţia (2.217), Statele Unite (3.046), Franţa (4.499), Germania (5.381), Spania (7,753), Coreea de Sud (8.162), Iran (13.938), Italia (21.157) şi China (80.849). Cu un număr de 428 de îmbolnăviri Malaiezia se apropie de pragul instituit de autorităţile române. 

Marcel Vela a precizat că vor intra în izolare la domiciliu, pentru 14 zile, toate persoanele care vin din zone cu mai mult de 500 de cazuri, indiferent că vin pe cale aeriană sau rutieră.

Vela a mai spus că se extinde obligaţia intrării în carantină pentru cei care vin în ţară din zone carantinate.

În prezent 2.723 de persoane sunt în carantină în România

   

Precizările făcute de Raed Arafat 

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a făcut şi sâmbătă seara apel la calm şi responsabilitate, după anunţul preşedintelui privind declararea stării de urgenţă. „Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”, a transmis Arafat.

„În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă ... etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (...) Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite