SRI: Ameninţările la adresa securităţii naţionale din Banat vizează migraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Membrii Comisiei parlamentare SRI au călătorit la Timişoara, în această săptămână, pentru a discuta cu conducerea SRI a Direcţiei Regionale de Informaţii (DRI) Banat. În cadrul întâlnirii a fost abordat subiectul privind pericolele la adresa securităţii naţionale administrate în zonă, acestea având în prim-plan migraţia.

„Am remarcat că cele mai importante riscuri la adresa securităţii naţionale gestionate în cadrul Direcţiei regionale din zona Banatului sunt pe linia migraţiei. Conducerea unităţii a prezentat Comisiei cum au acţionat, de exemplu, într-un caz pe graniţa dintre Serbia şi Ungaria, pentru destructurarea unor reţele specializate în traficul de migranţi. A fost un caz în care SRI a acţionat cu succes”, a afirmat joi, senatorul Cristian Chirteş, liderul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, menţionat într-un comunicat de presă.   

Senatorul Chirteş a menţionat că s-a discutat şi despre un eveniment recent, care s-a petrecut în acest an, în luna aprilie, când cu ajutorul SRI, a fost găsită şi destructurată o importantă grupare de traficanţi de arme, de valută falsă şi de droguri. 

„O altă temă abordată la şedinţă a fost ameninţarea teroristă. Conducerea SRI Timiş a relatat Comisiei despre activitatea pe care au desfăşurat-o în cazul unei femei din Arad care s-a autoradicalizat, treptat, pe parcursul a cinci ani, iar în anul 2020 a fost acuzată de propagandă teroristă şi condamnată. Preşedintele Comisiei a declarat că discuţiile au vizat şi problematica atacurilor cibernetice. În contextul conflictului ruso-ucrainean, România a fost vizată recent de o serie de atacuri cibernetice, unul dintre site-urile blocate de hackerii ruşii fiind şi cel al aeroportului din Timişoara”, se mai precizează în comunicat.   

De asemenea, Cristian Chirteş a afirmat că „instituţiile publice şi cele private trebuie să-şi întărească măsurile de securitate cibernetică”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite