Spring Storm 18. Militarii români, americani şi francezi se antrenează în Marea Neagră. Scenariul, anihilarea unei grupări militare ostile prin desantare

Spring Storm 18. Militarii români, americani şi francezi se antrenează în Marea Neagră. Scenariul, anihilarea unei grupări militare ostile prin desantare

Din partea Forţelor Navale Române, participă şi fregata „Regele Ferdinand”

Peste 1.700 de militari români, americani şi francezi vor participa, în perioada 5-15 martie, la unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, organizat de Forţele Navale Române, pe teritoriul Dobrogei şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de exerciţiul Spring Storm 18 care are la bază un concept unic de antrenare întrunită a Forţelor Navale, Aeriene şi Terestre, accentul fiind pus pe secvenţe specifice operaţiilor amfibii în cadru aliat, precum şi pe secvenţe de luptă împotriva minelor marine, într-o zonă de debarcare pe ţărm.

10 nave ale Forţelor Navale Române

“Din partea Forţelor Navale Române, participă fregata „Regele Ferdinand”, corveta „Viceamiral Eugeniu Roşca”, nava purtătoare de rachete „Pescăruşul”, monitorul „Lascăr Catargiu”, vedeta blindată „Opanez”, nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa”, nava hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, o companie de infanterie marină, un detaşament de scafandri de luptă, remorcherul maritim „Viteazul” şi două remorchere de port”, arată într-un comunicat Statul Major al Forţelor Navale .

Forţele Aeriene Române participă cu două aeronave MiG-21 Lancer, iar pentru secvenţele de evacuare medicală, acestea asigură un elicopter IAR-330 şi o aeronavă Spartan C-27 J. Forţele Terestre Române participă cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată şi Garda de Coastă este reprezentată de o navă de patrulare.

Puşcaşii marini americani vin cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51)

Forţele militare române se vor instrui, în cadru aliat, în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franţa, Georgia, S.U.A. şi Ucraina. S.U.A. participă cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marină şi nava de suport USNS Carson City; Franţa este reprezentată de fregata „Jean Bart” (D-615), iar Georgia, Bulgaria şi Ucraina participă cu ofiţeri de stat major şi cu câte o echipă specializată în lupta împotriva dispozitivelor explozive.

Scenariul exerciţiului are la bază elementele unei operaţii de apărare colectivă, conform articolului 5 al Alianţei Nord Atlantice, iar cadrul tactic presupune un raid amfibiu, desfăşurat în condiţiile unei ameninţări hibride cu forţe convenţionale şi paramilitare. Vor fi puse în aplicare elemente tactice specifice luptei urbane, precum şi proceduri standard de operare pentru anihilarea unei grupări militare ostile prin desantare.
Exerciţiul multinaţional Spring Storm 18 este planificat, organizat şi condus de Componenta Operaţională Navală din subordinea Statului Major al Forţelor Navale şi se înscrie în sfera planului de măsuri de asigurare imediată al NATO, adoptat la Summit-ul Alianţei de la Varşovia în anul 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările