Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru cadavrele abandonate pe holuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decedaţi abandonaţi în saci pe holurile Spitalului Universitar din Capitală FOTO Facebook
Decedaţi abandonaţi în saci pe holurile Spitalului Universitar din Capitală FOTO Facebook

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru modul în care s-a ocupat de „manipularea pacienţilor decedaţi”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, duminică, într-un comuniat de presă. De asemenea, o asistentă medicală a fost amendată cu 1.000 de lei.

„Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incediu”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ.

„De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus în vedere ca, în termen de 30 de zile, să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi, precum şi să revizuiască procedura de manipulare a pacienţilor decedaţi, cât şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii”, se precizează în comunicatul MS.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, joi, imagini în care apare un cadavru pe un hol de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Ungureanu scrie că pe secţiile din spital, pacienţii morţi nu sunt protejaţi de saci negri aşa cum este normal şi se procedează la UPU, ci sunt înfăşuraţi într-un simplu cearceaf ordinar.

„Este inutil să vă spun că imaginea unui câine vagabond şi sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt parte din peisajul cu care ne-am obişnuit în spitalele din Bucureşti”, mai scrie Ungureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite