Spitalul „Marius Nasta”, luat cu asalt. Familia unui pacient decedat de COVID-19 a trecut de pază şi a ameninţat medicii şi pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul „Marius Nasta” a fost atacat de rudele unui pacient decedat de COVID-19, FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Spitalul „Marius Nasta” a fost atacat de rudele unui pacient decedat de COVID-19, FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Un grup numeros de persoane a pătruns, joi seară, în incinta Spitalului „Marius Nasta” din Capitală şi a ameninţat medicii şi pacienţii. Indivizii sunt rude ale unui pacient infectat cu COVID-19 care a decedat.

Pacientul a decedat în cursul serii, acesta suferind de obezitate. Rudele furioase (peste 15 persoane) nu au putut fi oprite de paznicii spitalului şi au încercat să intre pe fereastră pentru a ajunge la secţia de terapie intensivă. În drumul lor, au ameninţat medici şi pacienţi internaţi. 

„Din păcate, în această seară a fost o situaţie extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidităţi. În momentul în care familia a fost anunţată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetăţeni au forţat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului şi au încercat să intre pe geamuri, să spargă ferestrele, practică, pentru că asistentele şi medicii au reuşit să închidă pavilionul”, a relatat dr. Beatrice Mahler, managerul Spitalul „Marius Nasta”, la Digi24.

La faţa locului au ajuns poliţiştii şi jandarmii, iar situaţia a fost calmată. Nimeni nu a fost rănit, dar pacienţii şi cadrele medicale sunt speriate în urma incidentului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite