Spectacolul de lumini Spotlight vine cu restricţii de trafic în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier pe Calea Victoriei va fi restricţionat în perioada 5 - 8 mai, în intervalul 20.00 - 23.00, când va avea loc „Spotlight”, un specatol de lumini pe faţadele mai multor clădiri din Bucureşti.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, între orele 20.00 – 23.00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei între Str. C.A. Rosetti şi Splaiul Independenţei, precum şi pe străzile adiacente, cu excepţia Bd. Regina Elisabeta.

Pe durata restricţiilor se va asigura o bandă de urgenţă pentru accesul auto la instituţiile din zona afectată.

Spectacolului Spotlight este la a doua ediţie din Bucureşti după ce anul trecut mii de persoane au participat la eveniment.

Printre atracţiile din acest an se numără şi video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Odă Bucuriei, care marchează Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme şi culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, în a patra mişcare a Simfoniei a 9-a.

Potrivit organiztorilor,  instalaţiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunile Unite.

O altă instalaţie de neratat este cea  realizată de artiştii români de la Aural Eye Visions Studio, proiectată pe clădirea BCR. Holo face este o hologramă de proporţii uriaşe, care vă oferă ocazia să controlaţi chipul unui zeu de lumină, uriaş ca dimensiuni şi prezenţă.

„Anul acesta, Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Priorităţile Bucureşti 2021, printre care accesul la artă şi migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia oraşului, se oglindesc şi în programul festivalului: Spotlight va fi prezent şi în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice – Foişorul de Foc, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Statuia geniului „Leul”. ”, potrivit organizatorilor.

Atracţiile evenimentului pot fi descoperite pe site-ul http://spotlightfestival.ro/

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite