Soţia fotbalistului Patrick Ekeng a fost miercuri la Poliţia Capitalei pentru a preda mai multe documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Ekeng alături de soţia şi de fiica sa
Patrick Ekeng alături de soţia şi de fiica sa

Soţia lui Patrick Ekeng a fost miercuri la Poliţia Capitalei pentru a prezenta mai multe documente legate de starea de sănătate a fotbalistului dinamovist care a murit subit în timpul unui meci.

Soţia lui Ekeng a fost chemată în faţa anchetatorilor pentru a da detalii despre starea de sănătate a camerunezului, dar şi pentru a se stabili istoricul medical al fotbalistului.

Ulterior, femeia a mers la Institutului Naţional de Medicină Legală, pentru eliberarea actelor necesare preluării trupului neînsufleţit al fotbalistului.

Patrick Ekeng a murit la 26 de ani

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a murit vineri seară după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul. 

Dinamovistul a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng nu a fost resuscitat nici pe terenul de fotbal şi nici în ambulanţa care l-a transportat la Spitalul Floreasca unde tânărul de 26 de ani şi-a dat ultima suflare.

O întrebare esenţială la care încearcă să răspundă acum autorităţile este de ce tânărul nu a primit primul ajutor de la medicul echipei şi de la cadrele medicale de pe ambulanţă. Tocmai din acest motiv, anchetatorii strâng documente care să arate, concret, ce obligaţii au serviciile de ambulanţă atunci când participă la evenimente sportive de mare amploare şi care sunt situaţiile în care se face resuscitare cardio-pulmonară.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma decesului lui Patrick Ekeng, Parchetul Capitalei a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă. În acest caz au fost ridicate mai multe documente, ambulanţa cu care a fost transportat jucătorul dinamovist a fost sigilată, alte două ambulanţe aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar înregistrările video care surprind momentul prăbuşirii jucătorului pe teren şi acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

Au fost ridicate documentele medicale întocmite la Spitalul Floreasca, precum şi unele documente legate de organizarea meciului care a avut loc vineri seară, pe stadionul echipei Dinamo. Totodată, au fost solicitate documente relevante în cauză de la factorii implicaţi în desfăşurarea meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul.

Fotbalistul avea inima mărită

Medicii legişti care au efectuat, luni, necropsia lui Patrick Ekeng au constatat că acesta avea inima mărită, dar nu au găsit leziuni care să conducă la stabilirea unei cauze preliminare a decesului.

„Am terminat o primă etapă a autopsiei, respectiv partea necroptică. Am prelevat fragmente de organe, am recoltat sânge şi probe din urină. Coroborat cu alte analize pe care le-am avut la dispoziţie am ajuns la concluzia preliminară că tânărul avea inima mărită, ceea ce poate determina tulburări de ritm. Vom face însă analize toxicologice, am luat lichide din toate organele şi aşteptăm rezultatele. Inima am păstrat-o în formol”, a declarat, pentru „Adevărul”, medicul legist Abdo Salem de la INML „Mina Minovici” din Capitală.

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Procedurile medicale elementare care nu au fost respectate în cazul resuscitării lui Patrick Ekeng. Rezultatele preliminare ale autopsiei

Ekeng a murit: doctorul lui Dinamo admite că fotbalistul n-a fost defibrilat. Ce s-a petrecut în ambulanţă

Familia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lasă în urmă o soţie şi o fiică în vârstă de doi ani

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite