Sorina Pintea s-a răzgândit cu privire la demisia de la şefia Spitalului Judeţean din Baia Mare şi a fost repusă în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit asupra demisiei din funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare, fiind repusă în funcţie, scrie publicaţia G4media. Pintea a demisionat pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupţie pentru luare de mită.

”În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Judeţean Maramureş, înregistrată la registratura unităţii noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Pe perioada incapacităţii temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă miercuri de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, social-democratul Gabriel Zetea, instituţie în subordinea căreia se află spitalul judeţean, a confirmat revenirea în funcţie a Sorinei Pintea. ”Nu a oferit nicio explicaţie pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru sursa citată.

Sorina Pintea a demisionat din funcţia de manager al Spitaluloui Judeţean din Baia Mare pe 2 martie, pe fondul acuzaţiilor de luare de mită aduse de procurorii anticorupţie. Ea a fost iniţial arestată, dar ulterior a fost eliberată şi pusă sub control judiciar.

Acuzată că ar fi luat 120.000 lei mită

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea că ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Suma ar fi reprezentat a doua tranşă din suma totală, fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul Dăncilă încasând anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă rezultă ce s-a întâmplat înainte de organizarea flagrantului de vineri, din biroul Sorinei Pintea. Aceasta a primit banii într-o pungă neagră şi ştia exact conţinutul acesteia, aşa cum rezultă din înregistrări:

 „Astfel, din comunicarea purtată (.....) în biroul Sorinei Pintea de aceasta şi de suspectul (.....), rezultă fără dubiu, faptul că Sorina Pintea cunoştea foarte bine, (.....) nu doar că în punga neagră cu inscripţia “(.....)” primită de la (.....) se aflau bani, ci şi cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare Sorina Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a şi fost adus la cunoştinţă de intermediarul (.....) lui (.....) cu ocazia întalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (.....), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, şi anume de la Sorina Pintea.

Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar „super tare” după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv „perfect”, după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând “da” ”, se arată în documentul citat. 

Sorina Pintea a săvârşit infracţiunea de luare de mită şi a fost prinsă în flagrant delict, existând posibilitatea rezonabilă ca aceasta, profitand de aceeaşi funcţie să săvârşească infractiuni similare şi în viitor, îşi motivează procurorii DNA propunerea de arestare preventivă.

În referat, anchetatorii notează că Sorina Pintea a  luat şpaga de două ori: prima oară în decembrie 2019, în Baia Mare, iar a doua oară cu ocazia organizării flagrantului, când a fost prinsă cu 120.000 de lei în sediul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite