Managerul Spitalului Săpoca a demisionat după atac. Numărul deceselor a ajuns la 5

Managerul Spitalului Săpoca a demisionat după atac. Numărul deceselor a ajuns la 5

Spitalul dePsihiatrie Săpoca FOTO Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni dimineaţă că managerul Spitalului Săpoca şi-a dat demisia după ce cinci pacienţi au murit loviţi de un bolnav care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pintea a mai anunţat că bilanţul morţilor în cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca a ajuns la cinci, după ce o pacientă în vârstă de 88 de ani a murit, duminică noapte, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

“Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienţii aflaţi la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă şi a asistentelor pentru neglijenţă în serviciu, arată hotnews.ro

Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au spus că personalul este insuficient şi este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii au afirmat că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri. ”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.


Tribunalul Buzău a decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a bărbatului care a omorât cu un stativ de perfuzii pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca şi a rănit alţi nouă. Medicii vor trebui să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: