Update: Sorina Pintea, prinsă în flagrant de procurorii DNA. Tocmai îşi anunţase candidatura la primăria Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită 120.000 lei. Conform unor surse judiciare, procurorii au emis un mandat de aducere.

UPDATE 23:20 - Sorina Pintea este dusă la DNA Bucureşti pentru a fi audiată. La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori la biroul fostului ministru al Sănătăţii, timp de câteva ore, s-a luat decizia de a continua audierea la Bucureşti, acolo unde se află structura centrală a DNA.

UPDATE 22:15 - Conform surselor apropiate anchetei, un individ ar fi mers la biroul fostului ministru al Sănătăţii, unde ar fi discutat despre contracte de servicii medicale şi produse de curăţenie pentru spital. După ce ar fi părăsit biroul Sorinei Pintea, acesta ar fi lăsat pe hol un plic de bani unei femei şi ar fi anunţat procurorii că banii au ajuns la angajata aflată pe hol. Banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia. Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru doamna Pintea, după care ar fi venit procurorii, relatează sursa apropiată anchetei.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant după ce îşi anunţase candidatura la Primăria Baia Mare. Surse apropiate anchetei derulate în acest moment spun că s-a emis un mandat de aducere pe numele Sorinei Pintea.

UPDATE 19:35 - DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro. 

Sorina Pintea fost prinsă luând mită în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, vineri. Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente.

Aceasta ar fi luat mită pentru un contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00. Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente. 

Sorina Pintea ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

Anterior fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD. Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. 

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite