Pedeapsa lui Sorin Ovidiu Vîntu, redusă cu 33 de zile. El poate cere eliberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi a constatat că acesta poate cere unei instanţe eliberarea condiţionată.

UPDATE 14.30 Comisia de analizare a cererilor de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu perioada de 32,9 zile din condamnarea la un an de închisoare pe care a primit-o în dosarul privind şantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă, informează Mediafax.


Comisia a luat în considerare pentru această decizie şi faptul că Vîntu a publicat o carte cu conţinut ştiinţific printr-o editură agreată de Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, au precizat sursele judiciare.


Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi eliberat condiţionat din închisoare până la sfârşitul anului. Comisia Specială de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pentru eliberarea condiţionată a omului de afaceri. Dosarul a ajuns acum pe masa judecătorilor.

Avocaţii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu au depus o cerere de eliberare condiţionată din închisoare la Judecătoria sectorului 4. Această cerere a fost depusă deoarece s-au scurs cele două treimi din pedeapsă, la sfârşitul cărora un deţinut poate cere să fie eliberat condiţionat. Este de aşteptat ca decizia instanţei să fie luată în această lună.

Procedura prevede ca judecătorul să se pronunţe asupra eliberării condiţionate în funcţie de avizul dat de comisia specială de la penitenciar. Sorin Ovidiu Vîntu a primit deja un aviz favorabil din partea comisiei de la Penitenciarul Jilava. 

Detenţia omului de afaceri a fost întreruptă deja pentru 30 de zile, după ce acesta a publicat o carte cu subiect economic.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu se află în închisoare pentru executarea unei pedepse de un an, pe care a primit-o după ce judecătorii au stabilit că acesta l-a ameninţat şi şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă, patronul postului România TV. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite