Sorin Ovidiu Vîntu şi fiica acestuia, audiaţi la DNA în dosarul Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în dosarul „Realitatea TV” FOTO Arhivă Adevărul
Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în dosarul „Realitatea TV” FOTO Arhivă Adevărul

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi fiica sa, Ioana, s-au prezentat miercuri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiaţi de procurori în dosarul în care este cercetată vânzarea postului Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu şi fiica sa s-au prezentat la DNA pentru a fi audiaţi de procurorii anticorupţie, în calitate de martori, în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media după ce omul de afaceri Elan Schwartzenberg a ieşit din acţionariat.

La intrarea în sediul DNA, aceştia nu au dorit să facă nicio declaraţie.

În acest dosar, pe 13 august, a mai fost audiat şi Cozmin Guşă, el spunând că a dat declaraţii în calitate de martor şi a vorbit cu procurorii despre Codruţ Marta, Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă.

Cozmin Guşă declara că acest caz este desprins din cel în care este cercetată dispariţia lui Codruţ Marta, astfel că, implicit, a fost întrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia în Realitatea Media. 

El a mai spus atunci că, la un moment dat, Codruţ Marta a deţinut o funcţie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agenţia de presă Newsin, declaraţiile pe care le-a dat fiind despre vizitele lui Marta la această publicaţie.

Întrebat ce a declarat despre contribuţia lui Elan Schwartzenberg, Guşă a spus că nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din ţară. El a precizat că oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, după ce a acesta ar fi încercat să înstrăineze mărcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana, a mai fost audiată la DNA pe 2 august, tot în calitate de martor.

Surse judiciare au declarat atunci că Ioana Vîntu a fost întrebată de procurori în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media după ce Elan Schwartzenberg a ieşit din acţionariatul trustului.

Totodată, anchetatorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite