Sorin Oprescu cere anularea probelor strânse din interceptări făcute de SRI. 11 cereri s-au făcut până acum în urma deciziei Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu Foto: Adevarul
Sorin Oprescu Foto: Adevarul

Sorin Oprescu va contesta în instanţă interceptările făcute de SRI în dosarul în care este acuzat de corupţie. Acest lucru va fi făcut la următorul termen, pe 24 martie. Potrivit unor surse judiciare, până acum în 11 dosare de corupţie s-au ridicat excepţii de neconstituţionalitate referitoare la interceptări.

Update Apărarea lui Sorin Oprescu a depus o cerere la Curtea de Apel Bucureşti prin care a solicitat judecătorilor să aibă în vedere decizia din 16 febriuarie a Curţii Constituţionale privind interceptările efectuate de SRI, potrivit unor surse judiciare citate de news.ro.

Concret, explică sursele citate, apărare a cerut magistraţilor să nu ţină cont de interceptările din dosar, motivat de faptul că, atâta vreme cât un text de lege a fost declarat neconstituţional, nu mai este necesar ca şi alt inculpat să invoce excepţia de neconstituţionalitate.

Ştirea iniţială

Viorel Mocanu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, astăzi, că va contesta probele obţinute în dosar cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii, în urma deciziei Curţii Constituţionale care spune că sunt neconstituţionale interceptările făcute de SRI în dosarele penale.

Dosarul în care Sorin Oprescu a fost trimis în judecată se află în faza de Cameră Prelimianară, şi are termen stabilit la data de 24 martie. Dosarul este la Curtea de Apel, după ce Tribunalul Bucureşti a decis retrimiterea rechizitoriului la DNA pentru a fi refăcut.

“Noi aveam mai multe excepţii de ridicat, privind modul în care au fost obţinute anumite probe. Acum a venit şi decizia Curţii Constituţionale”, ne-a declarat Viorel Mocanu. 

El a spus că în cazul clientului său, DNA a avut sprijinul Serviciului Român de Informaţii când a pus în aplicare măsurile de supraveghere şi de interceptare. “Este vorba de procesele-verbale privind patru discuţii ambientale şi cele privind două filaje, din două zile”, a explicat avocatul. Viorel Mocanu a mai arătat că interceptările ambientale "reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se suţin acuzaţiile, nu doar cu privire la domnul Oprescu ci şi la ceilalţi inculpaţi din dosar, în sarcina cărora sunt mai multe interceptări”.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, de la data de 16 februarie până în prezent, în 11 dosare de corupţie s-au ridicat excepţii de neconstituţionalitate referitoare la interceptări,

Acuzaţiile aduse de DNA în cazul lui Sorin Oprescu

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Dosarul se judecă la Tribunalul Bucureşti, din 23 noiembrie 2015. 

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite