Sorin Oancea (B1 TV) răspunde la acuzaţiile lui Voiculescu: Oi fi venit eu în şlapi la el, dar i-am construit afacerile media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat Reporter Virtual, directorul general al postului de televiziune B1 TV, Sorin Oancea, i-a răspuns fostului său patron de la Intact, Dan Voiculescu, după ce acesta a lansat sâmbătă mai multe atacuri publice la adresa sa.

Într-o declaraţie pentru Reporter Virtual, Sorin Oancea susţine că Dan Voiculescu nu are căderea să-l ironizeze cu expresii de genul „a venit la noi în şlapi şi cu punga de un leu”.

„Tinicheaua asta de Voiculescu – pentru că aşa era poreclit când lucram eu acolo – lasă impresia că mi-ar fi dat ceva de pomană. Nu mi-a dat nimic de pomană”, a comentat Sorin Oancea.

Acesta a povestit cum a ajuns să lucreze la trustul Intact. „Am început să lucrez cu Voiculescu în anul 1992, când eram încă student la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. Probabil că în şlapi şi cu punga de un leu în mână, dar asta nu e ceva de care să mă ruşinez. I-am construit începând cu anul 1997 Antena 1, pe care am condus-o până în anul 2004, ajungând să bată Pro TV patru zile din şapte. Au fost anii de glorie ai Antenei 1, după care am plecat să fac Antena 3, pe care am lansat-o în 2005, devenind şi acţionar, cum sunt de altfel şi în prezent. Am fost acţionar şi la Radio ZU, de unde am fost scos printr-o AGA abuzivă pentru care ne judecăm şi acum”, a spus directorul B1 TV.

Antenele, un instrument politic

Despre motivul despărţirii de trustul Intact, Oancea a precizat că a ales să plece atunci când a realizat că Dan Voiculescu se folosea de Antene în scopuri politice.

”O parte din banii munciţi şi câştigaţi la Antena 1 i-am investit alături de Voiculescu, un om în care am crezut până am înţeles că el vrea un instrument politic, în timp ce eu voiam un produs media. De la Antena 3 am plecat forţat practic de Voiculescu şi nu într-un mod ruşinos cum spune el. Am plecat pentru că el voia ceva, iar eu altceva. Apoi ne-am despărţit, ce era să fac? El era majoritar, nu eu. Iar faptul că l-aş fi anunţat de demisie prin mail sau prin fax, este iar o minciună. I-am spus-o faţă în faţă, într-o discuţie în trei, la care mai participa şi Camelia Voiculescu. El nu mă credea că plec şi atunci i-am spus „Verificaţi la Registratură, că am depus-o şi la acolo”; eram director nu puteam să mă joc cu demisia. Dar de aflat, prima dată a aflat de la mine”, a subliniat Sorin Oancea.

Oancea: Nu am legătură cu dosarul de şantaj al lui Voiculescu

Şeful B1 TV a făcut câteva precizări şi în legătură cu noul dosar al lui Dan Voiculescu de la DNA, în care patronul Intact, acuzat de şantaj, susţine că ar apărea şi numele lui Oancea. Directorul B1 TV susţine că nu are nici o legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui Voiculescu, precizând că nu el se ocupa de vânzările de publicitate ale Antenei 3: „În privinţa a ce insinuează el, cu dosarul pe care îl are, vreau să afirm clar că nu mi s-a solicitat de către nici o instituţie a statului – nici DNA şi nici altceva – nici o declaraţie legată de el sau de trustul Intact. Pe de altă parte, cred că dacă cineva ar fi considerat că eu l-am şantajat cum susţine Voiculescu, probabil că m-ar fi chemat procurorii. Dar până acum nu s-a întâmplat asta. Ce spune tinicheaua de Voiculescu… A luat-o razna şi bate câmpii într-un mod total dizgraţios”, a punctat Sorin Oancea.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite