Camelia Voiculescu, inculpată pentru complicitate la şantaj chiar de ziua Antenei 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica lui Dan Voiculescu a fost inculpată joi pentru complicitate la şantaj în dosarul directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Tot joi, Antena 3 a făcut opt ani de la lansare.

Camelia Voiculescu, acţionarul majoritar al trustului Intact şi fata lui Dan Voiculescu, a fost pusă sub acuzare  de  procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la infracţiunea de şantaj în dosarul Antenelor. Ironia sorţii face ca, tot ieri, Antena3, postul patronat de familia Voiculescu, să sărbătorească, la Craiova, cei opt ai de existenţă pe piaţa media din România.

Audiată timp de două ore

Fiica lui Dan Voiculescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 9.45. Aceasta nu a făcut nicio declaraţie privind motivul vizitei sale în faţa anchetatorilor. După două ore de audieri, undeva în jurul orei 12.00, Camelia Voiculescu  şi Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, au părăsit sediul DNA.  Anchetatorii susţin că aceasta ştia de şantajul pe care Sorin Alexandrescu îl făcea la adresa lui Ioan Bendei, director RCS-RDS.

image
image

DOCUMENT Reacţia Cameliei Voiculescu după chemarea sa la audieri

„Este o luptă politică a regimului Băsescu împotriva tatălui meu , care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim”

Cercetări extinse

Potrivit informaţiilor anchetatorilor, alături de Camelia Voiculescu, procurorii l-au pus sub urmărire penală şi pe Dan Matiescu – director general Intact Publishing, pentru complicitate la şantaj. De asemenea, SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL sunt cercetate pentru şantaj ca persoane juridice.

Acuzele procurorilor

Potrivit actelor întocmite de anchetatori, „în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS-RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică“.

Pe de altă parte, explică anchetatorii, „inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului“. Totodată, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania RCS-RDS, al cărei administrator era Ioan Bendei, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare.

Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit că Alexandrescu a purtat, în mod constant, discuţii pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte, cât şi după finalizarea acestora, „cu învinuita Voiculescu Camelia Rodica, reieşind că aceasta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens“, au mai arătat sursele citate.

Discuţiile dintre director şi patronii săi

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre subiectul RCS-CDS, atât  cu Camelia Voiculescu, cât şi cu tatăl acesteia, Dan Voiculescu.

Potrivit anchetatorilor, Sorin Alexandrescu a discutat cu  Camelia Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing. Fiica lui Voiculescu i-a atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă:„Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super-grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia“.

Dan Voiculescu era şi el  informat de acelaşi Sorin Alexandrescu în ce situaţie sunt negocierile cu reprezentantul RCS-RDS. Redăm din procesul-verbal al înregistrării convorbirii telefonice din 13 mai 2013.

„Voiculescu Dan: «Cum merge treaba cu RCS-ul?» Alexandrescu Sorin: «Lucrăm, deja avem pe post ceva». Voiculescu Dan: «Bine. Da’ nu, cred că ar trebui în afară de pe post».

Alexandrescu Sorin: «Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da’ vă spun eu când ne vedem faţă în faţ㻓.

„Atacaţi-mă direct, nu hărţuiţi copiii!“

Dan Voiculescu a comentat  ieri, într-o postare pe blogul său, că fiica sa, Camelia, a fost chemată la Direcţia Naţinală Anticorupţie (DNA) la un an de la suspendarea lui Traian Băsescu, „într-un dosar în care presupusul făptuitor a fost eliberat cu mult timp în urmă“. Patronul Antenelor consideră că „această acţiune este o provocare, din partea celor care nu îl pot ataca direct şi îi vizează familia.

Patronul trustului Intact a concluzionat în postarea sa: „Aşadar, atacaţi-mă direct! Înteleg că, dacă Băsescu a fost suspendat, Voiculescu trebuie anchetat! Dar măcar luptaţi deschis, nu hărţuiţi copiii!“.  

7,2 milioane de euro este suma pe care directorul Antena Group spera să o obţină de la RCS/RDS în schimbul blocării „anchetei jurnalistice“.


În ce a constat şantajul Antenelor

ll Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu are interdicţie de a părăsi ţara.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că, dacă nu încheie actul, va fi difuzată o anchetă jurnalistică în care se va arăta că, în 2009, a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmisie a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord şi cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani. El a promis, în schimb, să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Alexandrescu şi Bendei s-au întâlnit în 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 şi 16 mai, la fiecare întâlnire, directorul general al Atena TV Group spunându-i administratorului RCS&RDS că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea contractului, în numele societăţii pe care o reprezintă. În paralel, directorul publicaţiilor tipărite ale trustului Intact, Dan Matiescu, inculpat şi el ieri, a trimis solicitări cu scop aparent jurnalistic către RCS/RDS şi la Dumitru Dragomir, spre a întări ameninţările de publicare a anchetei. 

Directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut pe 30 mai 2013 de procurorii anticorupţie, iar o zi mai târziu Alexandrescu este arestat pentru 29 de zile. Pe 5 iunie, Tribunalul Bucureşti decide eliberarea din arestul preventiv a lui Sorin Alexandrescu şi cercetarea acestuia în stare de libertate.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) în contextul în care Inspecţia Judiciară a CSM face verificări privind „posibila încălcare a independenţei justiţiei, ca urmare a declanşării, de către Trustul INTACT a unei campanii agresive împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar.

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de trustul Intact, care prin Antena 3 ar fi declanşat o campanie „susţinută, agresivă” împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar şi a unor magistraţi.

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) nu exclude posibilitatea ca angajaţii Gărzii Financiare, care au controlat societatea lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL, să transmită unei terţe persoane contractul de asociere cu RCS-RDS, însă nu sunt probe concludente în acest sens, raportul în urma anchetei pe acest subiect fiind transmis DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, posturi TV deţinute de Dan Voiculescu, va fi cercetat în stare de libertate. Aşa a decis joi completul de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti, al cărui preşedinte a fost magistratul Elena Burlan. De-a lungul vremii judecătoarea a dat mai multe sentinţe controversate.

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru şantaj. El este acuzat că l-ar fi constrâns pe administratorul RCS-RDS să semneze un contract în condiţii impuse de el. Administratorul, care este şi denunţător în dosar, ar fi fost şantajat că dacă nu semnează contractul vor fi publicate în presă acte compromiţătoare despre el.

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au motivat decizia de arestare preventivă a şefului Antena Group. Printre altele, aceştia susţin că există indicii temeinice care arată că Sorin Alexandrescu a săvârşit acţiunea de şantaj, profitând de funcţia sa. Joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti vor discuta recursul formulat de avocaţii lui Alexandrescu la decizia Judecătoriei de arestare preventivă pentru 29 de zile a acestuia.

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

 

Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost arestat pentru 29 de zile. Alexandrescu este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS, societate care deţine şi grupul de televiziuni Digi. Decizia nu este definitivă, însă până la judecarea recursului acesta va sta în arestul Poliţiei Capitalei.

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Şeful Antena Group a dat comandă de un clip publicitar special pentru operaţiunea de şantaj asupra lui Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS. Promo pentru "ancheta jurnalistică" a rulat mai multe zile pe postul TV Antena 1.

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

Şantajul exercitat de directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, la adresa directorului RCS-RDS a compromis ceea ce părea o promiţătoare investigaţie de presă: contractul dintre Mitică Dragomir şi RCS-RDS, aparent total defavorabil operatorului de cablu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite