Sora lui Nicolaescu acuză: „Patriarhia a trimis «un paznic» la incinerare ca nu cumva să vină vreun preot şi să facă slujbă”. Biserica Ortodoxă neagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă la crematoriul Vitan-Bârzeşti FOTO Marian Iliescu
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă la crematoriul Vitan-Bârzeşti FOTO Marian Iliescu

Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, susţine că Patriarhia Ortodoxă Română ar fi trimis „un paznic” la incinerarea fratelui său, pentru a se asigura că nu va fi oficiată vreo slujbă pentru regretatul regizor. Pe de altă parte, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe neagă cu vehemenţă acuzaţiile aduse de sora lui Nicolaescu.

„A fost un paznic din partea Patriarhiei ca nu cumva să vină vreun preot şi să facă slujbă. Se poate aşa ceva?”, a declarat Iolanda Nicolaescu, sâmbătă, la Antena 3. „Nu mi-a plăcut. La altă lume le-a lăsat să facă slujbă la crematoriu, dar pentru el s-a trimis de la Patriarhie în mod special să fie urmărit ca nu cumva să fie vreun preot. Se poate atâta mârşăvenie? Acum câteva săptămâni a murit un prieten şi i s-a făcut slujbă acolo şi nu a interesat pe nimeni, dar lui Sergiu Nicolaescu să nu-i facă. De ce?”, a arătat sora îndurerată.

Patriarhia Română a reacţionat rapid la acuzaţiile pe care Iolanda Nicolaescu le-a adus-o clericilor. Astfel, într-un comunicat de presă emis sâmbătă Patriarhia dezminte prezenţa unui preot ortodox la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu. „Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu. Rugăm instituţiile media din România să înceteze cu dezinformarea şi să informeze corect opinia publică”, se mai arată în comunicat.

Potrivit surorii lui Sergiu Nicolaescu, urna cu cenuşă va fi depusă în cavoul familiei de la Târgu Jiu, unde va rămâne o perioadă.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la vârsta de 82 de ani. Trupul regizorului a fost incinerat la dorinţa acestuia, lucru confirmat şi de tânăra sa soţie, Dana.


Incinerarea regizorului, care a generat controverse în spaţiul public, a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală. La ceremonia marcată cu onoruri militare au participat familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite