UPDATE Sora prim-ministrului a fost audiată la DNA. Victor Ponta: „Hai, mă, voi sunteţi serioşi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Herţanu, fostă Ponta, sora premierului Victor Ponta, a fost audiată la sediul DNA Ploieşti în dosarul fraudei cu fonduri europene de la Comarnic. Ponta susţine că sora şi mama sa sunt „linşate mediatic“.

UPDATE Sora premierului Ponta, reacţie tot pe Facebook

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, audiată, joi, la DNA Ploieşti în dosarul în care soţul său este arestat preventiv, spune, într-un mesaj pe Facebook, că a mers de bunăvoie la DNA pentru a recupera hard-disk-urile SC Exfin 2000, firmă în care are calitatea de administrator şi asociat.

“Mi-am trăit toată viaţa discret şi fără nicio implicare în viaţa publică. Din păcate, de mai bine de o săptămână, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informaţii despre subiecte de interes public, dar în acelaşi timp consider că şi publicul are dreptul la informaţii corecte şi complete. În concluzie, pentru a evita speculaţiile, vreau să se ştie că în această dimineaţă m-am prezentat de bunăvoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-disk-urile aparţinând SC Exfin 2000, în care am calitatea de administrator şi asociat”, scrie Alexandra Herţanu într-un mesaj postat pe Facebook.

În acelaşi mesaj ea precizează că, în acelaşi timp, procurorii i-au solicitat să dea o declaraţie în calitate de martor şi a acceptat acest lucru.
 

UPDATE Victor Ponta a scris pe Facebook că sora şi mama lui sunt „linşate mediatic“ şi că este alături de ele.

„Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!“, a comentat premierul pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Alexandra Herţanu a plecat de la DNA

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a părăsit joi sediul DNA Ploieşti, după două ore de la momentul în care a sosit pentru a fi audiată în dosarul în care soţul ei, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv săptămâna trecută. Ea a fost audiată de procurorii anticorupţie în calitate de martor.

Întrebată la ieşire pentru ce a venit la DNA, aceasta a declarat: ''Am avut ceva de recuperat'', după care s-a urcat într-un taxi şi a plecat.

UPDATE Ponta refuză să comenteze audierea surorii sale la DNA

Premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze faptul că sora lui este audiată la DNA în dosarul în care soţul acesteia e arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, adăugând că speră ca presa să îl mai întrebe vreodată şi despre un alt subiect.
“Nu comentez. Sper că mă veţi mai întreba vreodată şi altceva. Eu sper, sunt un optimist”, a răspuns Ponta la întrebările repetate ale presei pe această temă, potrivit Mediafax.

La remarca presei că şi mama sa va fi chemată astăzi la audieri, Ponta a întrebat: "De unde ştiţi aşa ceva ?". După ce jurnaliştii i-au răspuns că această informaţie a fost primită "pe surse de la procurori", Ponta a completat: "Nu vă mai luaţi după surse".
 

Alexandra Herţanu a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, că nu ştie de ce a fost chemată la audieri, însă, cel mai probabil, citarea să are legătură cu faptul că soţul ei, Iulian Hertatu, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru fraudă cu fonduri UE.

Şi mama prim-ministrului, Cornelia Naum, este aşteptată miercuri la DNA Ploieşti. Cele două deţin o firma, iar procurorii ar putea dori să verifice dacă aceasta a fost utilizată de Iulian Herţanu pentru alte infracţiuni de corupţie.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus săptămâna trecută începerea urmăririi penale sub control judiciar faţă de Sebastian Ghiţă şi deputatul Vlad Cosma sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat, iar faţă de preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, Iulian Herţanu şi omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă au fost arestaţi preventiv.

Ponta, despre audierea surorii sale la DNA: Hai, mă, voi sunteţi serioşi? 

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că sora lui este audiată la DNA în dosarul în care soţul acesteia e arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, premierul Ponta a răspuns: “Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi ? Eu am venit să vizitez un spital !”.

Şeful Guvernului a venit joi dimineaţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

Dosarul Herţanu

Procurorii susţin că, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

"Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută până la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)", arăta DNA.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârşitul anului trecut.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite