Soprana Amelia Antoniu, infecţie fără sfârșit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Antoniu a fost internată ieri la spitalul „Victor Babeş“ din Capitală cu febră mare. Pacienta revine pe patul de spital la patru zile după ce a fost externată de la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde a stat internată trei săptămâni din cauza unei infecţii.

Starea sopranei a început să se înrăutăţească din nou joi, când a făcut febră mare şi au început să o doară plămânii şi rinichii. „Joi am chemat medicii acasă şi i-au făcut o serie de investigaţii. Pentru că se simţea din ce în ce mai rău am internat-o vineri dimineaţă", a spus mama Ameliei, care se află cu fiica ei în spital.

Mai citeşte şi:

Soprana Amelia Antoniu, din nou internată în stare gravă

Amelia a început deja să fie tratată cu două tipuri de antibiotice, unul pe cale intravenoasă şi unul oral. Surse din cadrul spitalului spun că pacienta are un focar de infecţie la nivelul unui plămân, dar nu ştiu ce bacterie a cauzat această afecţiune.

Medicii susţin că vindecarea Ameliei Antoniu este un proces de lungă durată pentru că infecţia poate să reapară. „Nu se ştie dacă este vorba despre aceeaşi infecţie pe care a luat-o şi de la CF2. Cred că toate organele ei sunt afectate şi este slăbită cu totul. Deocamdată nu ştim nimic concret despre ceea ce are, dar sperăm că măcar la acest spital să aflăm ce are", a mai spus mama Ameliei. 

I-au spus luni că nu mai este în pericol

Soprana a fost internată pe 20 aprilie la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB), în şoc septic, în urma unei intervenţii de cauterizare de col uterin care a avut loc la secţia de ginecologie a Spitalului CF2. Amelia a fost externată luni, după ce medicii au decis că este în afara oricărui pericol.

„Starea ei era bună, doar că nu putea să vorbească pentru că trebuia să mai aştepte până i se refăcea vocea. Noi i-am făcut o serie de teste şi analize pentru a fi siguri că poate fi externată", a spus Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Soţul sopranei consideră că nu au aflat până acum de ce suferă aceasta pentru că se doreşte muşamalizarea cazului. „O singură dată i s-au făcut analize medicale pe perioada spitalizării, iar în raportul de la «Matei Balş» scrie negru pe alb că nu au fost detectaţi germeni gram pozitiv, iar testul pentru gram negativ a fost invalidat. Practic, potrivit documentelor, soţia mea nu ar fi avut vreo infecţie. Cineva vrea să muşamalizeze cazul", a declarat soţul Ameliei, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Cealaltă „victimă" a spitalului CF2, Alice Preda, în vârstă de 35 de ani, care a fost la un pas de moarte şi a stat în comă aproape trei săptămâni, şi-a revenit în ultimele zile. „Alice Preda respiră fără ventilaţie de patru zile. Nu se poate mişca deocamdată, dar dă semne bune de recuperare", a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite