SONDAJ Românii cred că intervenţia Rusiei în Siria e nejustificată

SONDAJ Românii
cred că intervenţia Rusiei în Siria e nejustificată

Piloţi ruşi urcă într-un avion de luptă Su-30 la baza aeriană Hemeimeem din Siria FOTO AP

51% dintre români au o opinie nefavorabilă cu privire la intervenţia armată a Rusiei în Siria, fiind de părere că această acţiune e nejustificată. Doar 20,8% consideră că acţiunea e justificată, potrivit sondajului „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research, pentru „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

37,8% dintre respondenţi cred că Rusia a intervenit în Siria ca să demonstreze puterea militară a ţării, iar 15,6% cred că intervenţia militară a fost iniţiată ca să-l sprijine pe aliatul său, preşedintele Bashar Al-Assad. Doar 15,5% cred că scopul acţiunilor e distrugerea grupării Statul Islamic.

Majoritatea celor chestionaţi (51,5%) consideră că acţiunile Rusiei vor complica situaţia în Orientul Mijlociu şi că nu vor duce nici la rezolvarea conflictului din Siria (56%) şi nici nu vor pune capăt conflictului militar din această ţară (58,3%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările